NOS Wielrennen

Wielrenner Van Avermaet (37) stopt: 'Extreem trots op wat ik heb bereikt'

De rijke loopbaan van Van Avermaet zit vol hoogtepunten

Greg Van Avermaet (37) neemt na dit seizoen afscheid van zijn professionele wielerloopbaan. De Belg - bezig aan zijn achttiende seizoen als prof - kende een rijke carrière vol met succes, maar wil nu meer tijd aan zijn familie besteden.

"Helaas komt dit avontuur ten einde. Als ik terugkijk, ben ik extreem trots op wat ik allemaal heb bereikt", aldus Van Avermaet, die in 2016 goud won op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Grote naam

De wielrenner groeide onder meer dankzij zeges in Parijs-Roubaix (2017), Omloop Het Nieuwsblad (2016 en 2017), E3 Classic (2017) en Gent-Wevelgem (2017) uit tot een grote naam in het peloton.

Van Avermaet won twee etappes in de Tour de France en droeg ook elf dagen de gele leiderstrui in de Tour de France. In 2016 won de specialist in het eendagswerk de meerdaagse ronde Tirreno-Adriatico op zijn naam, al was dat mede omdat de enige bergrit door extreme weersomstandigheden werd geannuleerd.

  • AFP
    Hoogtepunten in de loopbaan van Greg Van Avermaet: olympisch goud in Rio de Janeiro...
  • AFP
    ...en een kus voor zijn kassei als winnaar van Parijs-Roubaix.

De laatste zege boekte de Vlaming in 2019 in de Canadese klassieker Grand Prix de Montréal. Daarna stapte hij over naar het Franse AG2R en kwam hij zelden nog in de buurt van zijn oude niveau.

Van Avermaet kwam uit voor onder meer Silence-Lotto, BMC en CCC.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl