NOS Wielrennen

Vuelta Femenina van start met zege Jumbo-Visma in ploegentijdrit

Bekijk hier de samenvatting van de eerste etappe van de Vuelta Femenina 2023

De Vuelta Femenina, de Ronde van Spanje voor vrouwen, is begonnen met een overwinning van Jumbo-Visma in de ploegentijdrit. Van die formatie kwam de Britse Anna Henderson als eerste over de streep, waardoor zij dinsdag in de rode leiderstrui van start gaat in de eerste rit in lijn.

Jumbo-Visma legde de 14,5 kilometer in Torrevieja, een badplaats aan de Middellandse Zee net onder Alicante, af in achttien minuten en drie seconden. De Nederlandse ploeg met Vuelta-debutante Marianne Vos, Riejanne Markus, Amber Kraak en Eva van Agt in de gelederen noteerde een gemiddelde 48,2 km/uur.

Movistar met Van Vleuten vierde

Canyon eindigde op slechts een halve seconde van de winnende formatie op de tweede plaats en Trek werd op negen tellen derde.

De Vuelta Femenina is live te volgen bij de NOS

De Movistar-ploeg rond Annemiek van Vleuten, die de Vuelta van 2021 en 2022 op haar naam schreef, was twaalf seconden langzamer, maar wel twee tellen sneller dan SD Worx, dat met Demi Vollering een voorname troef op de eindzege herbergt.

Dinsdag wacht de rensters in de tweede etappe 105 kilometer van Orihuela naar Pilar de la Horadada. Op een kleine 20 kilometer van de finish zijn bergpunten te verdienen, maar dat zal een massasprint waarschijnlijk niet in de weg staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl