Joeri Petrov
NOS Voetbal

Oud-voetballer Joeri Petrov overleden op 48-jarige leeftijd

Oud-voetballer Joeri Petrov is overleden. De aanvaller, die in de eredivisie voor RKC Waalwijk en FC Twente speelde, werd slechts 48 jaar.

Petrov was een linksbuiten die het ondanks zijn grote talent nooit verder schopte dan de Nederlandse subtop. De in Oekraïne geboren Petrov kwam nog wel in actie voor diverse jeugdselecties van Rusland.

Aanvankelijk stond Petrov op de radar van Louis van Gaal, maar die koos uiteindelijk toch voor Finidi George als nieuwe vleugelspits.

Getipt door Van Gaal

Terwijl Ajax aan met George aan zijn Europese triomftocht begon, speelde Petrov zich via RKC alsnog in de kijker. Na een tip van Van Gaal aan Bert Jacobs was de Rus namelijk alsnog in de Nederlandse competitie terechtgekomen.

FC Twente legde in de zomer van 1995 liefst 1,3 miljoen gulden voor Petrov op tafel, wat hem toen de duurste aankoop ooit maakte van de Tukkers.

Bij de club uit Enschede werd hij uiteindelijk op straat gezet vanwege zijn bovenmatige drankgebruik tijdens een trainingskamp. "Voor ons letterlijk en figuurlijk de druppel die de emmer deed overlopen", lichtte toenmalig voorzitter Cees Anker toe.

Na een lange carrière, die hem langs tal van clubs voerde (waaronder ook nog ADO Den Haag en FC Volendam in de eerste divisie), kwam aan het licht dat Petrov met een groot drankprobleem kampte. Hij bleef woonachtig in Nederland, waar hij zaterdag in een hospice zijn laatste adem uitblies.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl