Robert Gesink
NOS Wielrennen

Jumbo-Visma neemt geen risico met oog op Giro: Gesink en Foss uit Ronde van Romandië

Jumbo-Visma moet het in de Ronde van Romandië vandaag in de vierde etappe met twee man minder doen. Robert Gesink en Tobias Foss, de nummer drie van het algemeen klassement, zijn niet fit en rijden de ronde niet uit.

De ploeg laat via Twitter weten dat het geen risico neemt met de 36-jarige Nederlander en de 25-jarige Noor, die kampen met "kleine gezondheidsproblemen". Beiden staan namelijk ook op de startlijst van de Giro d'Italia. De Ronde van Italië, waarin Jumbo-Visma met kopman Primoz Roglic gaat voor de eindzege, begint over precies een week.

Foss sterk

Foss was bezig aan een goede ronde in Romandië. Hij stond na vier dagen, met een proloog en drie etappes, op de derde plaats in het algemeen klassement op slechts negentien seconden van leider Juan Ayuso. Die goede klassering had hij vooral te danken aan zijn tijdritcapaciteiten.

De regerend wereldkampioen tijdrijden zette in de proloog de tweede tijd neer en werd in de individuele tijdrit van gisteren achtste. Foss was in Romandië de kopman van Jumbo-Visma.

Robert Gesink stond met nog twee etappes te gaan 83ste, op 7.40 van nummer één Ayuso.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl