Samuel Armenteros (rechts) viert een doelpunt tegen Dordrecht
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Armenteros bijna terug in eredivisie: 'Kon Heracles niet achterlaten met degradatie'

Sinds de degradatie van vorig seizoen heeft Heracles Almelo maar één missie: promotie naar de eredivisie. Vanavond kan het zo ver zijn, mits de club in eigen huis wint van Jong PSV.

"Het belang van de wedstrijd is duidelijk", zegt aanvaller Samuel Armenteros tegen RTV Oost. "Voor de hele stad, de club en ons als spelers. Er is genoeg over gezegd en ik kan persoonlijk niet wachten tot de wedstrijd gaat beginnen, want we kijken ernaar uit."

De laatste weken waren wat moeizamer voor Heracles. Er waren slechts minimale zeges (1-0) tegen Roda JC en Helmond Sport. "Maar in die twee wedstrijden hebben we zes punten gehaald", onderstreept Armenteros. "En in die wedstrijden heb ik ook een vechtlust gezien, die ik eerder wel eens gemist heb in sommige duels die we wel met 7-1 hebben gewonnen."

Nu staat de club op de drempel van de eredivisie. Toch is dat volgens Armenteros geen sinecure geweest: "Na de degradatie die we vorig seizoen hebben meegemaakt, werd gezegd: we moeten de koppen omdraaien en de club weer terugbrengen. Dat zijn mooie woorden, maar uiteindelijk moet je het ook doen. Daar komt ook druk bij kijken."

Uitdaging

De 32-jarige spits uit Zweden wilde die uitdaging wel aangaan. "Met de kwaliteiten die we binnen onze club hebben, had ik niet het gevoel dat we daarvoor moesten vrezen. Daarom heb ik destijds ook bijgetekend: om het af te maken."

"Ik kon Heracles Almelo niet na een korte periode van drie maanden achterlaten met een degradatie. Ik wilde onderdeel zijn van de groep om dat recht te zetten. We moeten het nu nog wel eerst doen, maar erover praten is niet echt mijn stijl. Ik wil gewoon die wedstrijd spelen."

Heracles is bij een zege zeker van de tweede plaats en promotie naar de eredivisie. Ook bij een gelijkspel of een nederlaag kan Heracles vanavond al promoveren, maar dan is het wel afhankelijk van het resultaat van Almere City FC, dat een uitwedstrijd speelt tegen TOP Oss.

Alleen als Almere City morgen meer punten pakt dan Heracles, wordt promotie nog even uitgesteld.

Deel artikel: