NOS Voetbal

PEC-aanvoerder Van Polen: 'Als we promotie nog weggeven, contract inleveren'

PEC al in feeststemming: na traktatie Van Polen nu promotie?

Vanavond kan het gebeuren. Aan een gelijkspel bij Almere City FC (20.00 uur) heeft PEC Zwolle voldoende om na één seizoen Keuken Kampioen Divisie weer terug te keren in de eredivisie.

Een week geleden leek Bram van Polen al een voorschot op de promotie te hebben genomen. In de zeventiende minuut kregen alle seizoenkaarthouders van PEC in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Telstar een zakje met een consumptiemunt. Cadeautje van de aanvoerder, maar wel om een andere reden.

Rondje geven

Van Polen heeft namelijk zijn contract verlengd bij de club waar hij al zeventien seizoenen - vandaar die zeventiende minuut - voor speelt. "Ik ga er vanuit dat dit mijn laatste contractjaar wordt, dus wilde ik wat terug doen voor de supporters. Ik vond een rondje geven wel passen bij mij."

Davy van den Bergh, Daijiro Chirino, Jasper Schendelaar en Haris Medunjanin vieren de overwinning op Telstar

In zijn laatste seizoen bij PEC speelt de 37-jarige verdediger dus zo goed als zeker in de eredivisie. "Dat mag ik wel aannemen, ja. We staan dertien punten voor op Almere City met nog vijf wedstrijden te gaan. Als we dat nog weggeven, kunnen we beter ons contract inleveren."

De nummers een en twee van de eerste divisie promoveren. PEC is koploper, Heracles Almelo volgt op vijf punten en Almere is derde. Als het aan Van Polen ligt, volgt na de promotie ook de titel. "Promotie is leuk, maar het kampioenschap is unieker."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl