NOS Voetbal

PEC zet opnieuw flinke stap richting promotie en kampioenschap

PEC Zwolle is weer een stap dichter bij de langverwachte promotie. De Zwollenaren wonnen thuis met 2-0 van Telstar en als Almere City zondag verliest bij ADO Den Haag, kan de koploper van Keuken Kampioen Divisie zich definitief opmaken voor de eredivisie.

Als het zondag niet goed valt voor PEC, dan kan de ploeg volgende week vrijdag promotie afdwingen in de uitwedstrijd tegen Almere City.

Ook in de titelstrijd staat PEC er nog altijd goed voor. De voorsprong op Heracles Almelo, dat met 1-0 won van Roda JC Kerkrade, blijft vijf punten met nog vijf wedstrijden te gaan.

Thomas van den Belt zette PEC halverwege de eerste helft verdiend op voorsprong. De middenvelder - die volgend seizoen voor Feyenoord speelt - schoot een vrije trap binnen.

De stemming zat er toch al goed in bij de thuissupporters dankzij het 'rondje' van Bram van Polen. De 37-jarige aanvoerder gaat nog een jaartje langer door bij PEC en liet dat deze week in een brief aan alle seizoenkaarthouders weten. Daar zat een muntje bij voor een gratis drankje tijdens het duel met Telstar.

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen

Davy van den Berg had de marge voor Zwolle kunnen verdubbelen, maar hij liet de Telstar-defensie met geklungel wegkomen door de bal naast te schuiven.

Christos Ciousis mocht het zich aanrekenen dat hij de gelijkmaker niet scoorde. Vrij voor het doel schoot hij recht in de handen van keeper Jasper Schendelaar. Ook een kopbal van Anwar Bensabouh eindigde in de handen van de PEC-doelman.

In de tweede helft bleef Zwolle veel sterker dan Telstar en na ruim een uur spelen stelde Van den Belt de drie punten zeker met zijn tweede treffer van de avond. Uit een vrije trap van Bart van Hintum kopte hij de bal achter Telstar-doelman Ronald Koeman.

Heracles wint door eigen doelpunt

Heracles bleef in het spoor van de koploper met een 1-0 thuiszege op Roda JC. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie ligt ook nog steeds op koers voor promotie naar de eredivisie.

Het enige doelpunt van de wedstrijd - na iets meer dan een kwartier spelen - was een gelukje voor de Almeloërs. Roda-speler Guus Joppen wilde de bal wegwerken, maar hij gleed hem in het eigen doel.

Heracles verzuimde daarna uit te lopen en had het aan doelman Michael Brouwer (die twee keer redde op een pegel van Niek Vossebelt) dat de drie punten in Almelo bleven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl