Hamdi Akujobi bedankt Kornelius Hansen voor de voorzet: 2-2
NOS Voetbal

Almere City stelt met winst bij ADO promotiefeestje PEC Zwolle nog even uit

PEC Zwolle moet nog even wachten op promotie naar de eredivisie. Bij een nederlaag van Almere City bij ADO Den Haag hadden de champagneflessen ontkurkt kunnen worden, maar de nummer drie van de eerste divisie won het uitduel met 2-3.

De Zwollenaren kunnen komende vrijdag alsnog de slingers gaan ophangen als er niet verloren wordt op bezoek bij - uitgerekend - Almere City.

In Almere zullen ze niet de illusie hebben nummer twee Heracles Almelo nog te kunnen achterhalen, maar de ploeg kan aan de derde plaats wel een betere uitgangspositie voor de nacompetitie overhouden.

ADO vliegt uit startblokken

Hoewel de eerste grote kans voor de Flevolanders was - Lance Duijvestijn bleek zijn vizier nog niet te hebben afgesteld - kende ADO een vliegende start.

Na zeven minuten werd balverlies van de gasten op eigen helft afgestraft door voormalig Almere City-spits Thomas Verheydt, die een voorzet van Xander Severina in de draai vol op de slof nam: 1-0.

Thomas Verheydt heeft ADO op 1-0 gezet

Amper bekomen van de schrik kreeg Almere City meteen al een tweede treffer om de oren. Mario Bilate kopte een hoekschop terug, waarna Titouan Thomas alleen nog maar zijn been hoefde te strekken om de marge te verdubbelen: 2-0.

Almere City recht de rug

Nog voor de rust vond Almere City aansluiting. Op aangeven van Duijvestijn kwam Kornelius Hansen oog in oog te staan met doelman Sonny Stevens, die het duel verloor. Even later schoot, weer na voorbereidend werk van Duijvestijn, Stije Resink rakelings over.

Diezelfde Resink stond onmiddellijk na de pauze aan de basis van de gelijkmaker. Hij stuurde Hansen weg op de linkerflank, waarna de meegekomen rechtsachter Hamdi Akujobi de voorzet hard inschoot: 2-2.

De kentering in het duel was een kwartier later compleet toen Duijvestijn na een één-twee met Hansen met een geplaatst schot de verre hoek vond: 2-3.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl