Federico Gatti en Dusan Vlahovic bejubelen een Juventus-treffer
NOS Voetbal

Puntenstraf Juventus opgeschort: voorlopig van zevende naar derde plaats

De straf van vijftien wedstrijdpunten in mindering die Juventus eerder dit seizoen werd opgelegd, is op last van het hoogste sportgerechtshof in Italië opgeschort. In hoger beroep is beslist dat de zaak moet opnieuw moet worden bekeken.

Het sportgerechtshof stelde nadrukkelijk dat Juventus niet is vrijgesproken, maar dat mogelijk meer passende straffen dan wel een betere onderbouwing van de maatregelen op hun plaats zijn. Daardoor komt er vermoedelijk een nieuwe uitspraak van de beroepscommissie, die de straf eerder oplegde.

Juventus werd bestraft vanwege financiële malversaties. Zo zou de club in het verleden niet eerlijk zijn geweest over transferwaarden van spelers en in het geheim spelers hebben uitbetaald tijdens de eerste maanden van de coronacrisis, hoewel 'Juve' beweerde dat alle spelers vier maanden aan salaris hadden ingeleverd.

Tussen Lazio en AS Roma

Juventus, dat inclusief de puntenaftrek zevende stond, komt nu in de Serie A op de derde plaats terecht, tussen Lazio en AS Roma in. AC Milan valt net buiten de topvier, die aan het einde van de competitie verzekerd is van Champions League-voetbal volgend seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl