NOS Wielrennen

Pogacar ook de beste in Waalse Pijl na krachtsexplosie op 'Muur van Hoei'

Pogacar heeft op 'Muur van Hoei' één krachtsexplosie nodig voor zege Waalse Pijl

Tadej Pogacar heeft de 87ste editie van de Waalse Pijl gewonnen. De oppermachtige Sloveen, die afgelopen zondag ook al de Amstel Gold Race op zijn naam schreef, had op de 'Muur van Hoei' één krachtsexplosie nodig om de Belgische semi-klassieker te winnen.

Pogacar mikt nu ook op de winst in Luik-Bastenaken-Luik zondag. Bij de mannen wonnen alleen de Italiaan Davide Rebellin (2004) en de Belg Philippe Gilbert (2011) in hetzelfde jaar deze drie zogenoemde Ardenner klassiekers.

De eerste 193 kilometer bleken zoals altijd niet meer dan voorspel te zijn. Er waren wat vluchters, van wie de Belg Louis Vervaeke het nog volhield tot aan de voet van de derde en laatste klim van 'de Muur'.

Pogacar wacht rustig af

Vanaf dat moment kon de koers echt beginnen. Pogacar werd door zijn ploeg UAE voorin afgeleverd, maar de tweevoudig winnaar van de Tour de France bleef rustig afwachten.

Pas toen de Fransman Romain Bardet op 300 meter van de streep wegsprong, kwam de favoriet in actie. De Sloveen pakte direct een gat en kon z'n feestje vieren. De Deen Mattias Skjelmose werd tweede en de Spanjaard Mikel Landa eindigde als derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl