NOS Wielrennen

Onklopbare Vollering toont supervorm ook in Waalse Pijl

Vollering onderstreept ijzersterke vorm met winst in Waalse Pijl

Demi Vollering heeft haar ijzersterke vorm onderstreept met de winst in de Waalse Pijl. De renster van SD Worx maakte in de slotfase op de beruchte 'Muur van Hoei' het verschil en reed in de laatste kilometer iedereen uit het wiel.

De Duitse Liane Lippert werd tweede en vond in het slot nog even de aansluiting bij de demarrerende Vollering, maar kon een tempoversnelling van de Nederlandse niet aan. De Italiaanse Gaia Realini finishte als derde.

Na afloop was Vollering haar teamgenoten van SD Worx dankbaar. "Doordat ze zo hard werken, laten ze echt zien dat ze vertrouwen in mij hebben, dat was heel belangrijk voor mij vandaag", zei de zichtbaar geëmotioneerde winnares.

Topvorm

Vollering steekt dit voorjaar in uitmuntende vorm. Ze won afgelopen zondag nog de Amstel Gold Race en was eerder ook de beste in Dwars door Vlaanderen en Strade Bianche. De SD Worx-renster eindigde daarnaast als tweede in de Brabantse Pijl en de Ronde van Vlaanderen.

Emoties komen eruit bij winnende Vollering: 'Team gaat door het vuur voor mij'

De rensters kregen in de 127 km lange koers zeven hellingen voor de kiezen. De 'Muur van Hoei', die over een stuk van 1,3 kilometer een gemiddeld stijgingspercentage van 9,4 procent kent, werd drie keer beklommen en daar was ook de finish.

Nadat op 32 kilometer van de meet een kopgroep met Annemiek Van Vleuten, Elisa Longo Borghini, Ashleigh Moolman en Katarzyna Niewiadoma tot de orde was geroepen, viel Amanda Spratt aan.

De Australische pakte een dikke minuut, maar werd op zeven kilometer van streep ingelopen. Vollering gaf gas aan voet van de Muur. Lippert sloot nog wel aan, maar Vollering had meer reserves.

'Ze gaan door het vuur voor mij'

"Ik kan het nog niet geloven", zegt Vollering over het supervoorjaar dat ze momenteel doormaakt. "Ik rijd zelf goed, maar ik heb ook het team nodig. Ik kan dit soort dingen niet alleen doen. Die meiden gaan voor mij door het vuur, dat is heel belangrijk."

Van Vleuten eindigde als zevende. "Ik merkte dat Demi makkelijk reed, dus ik denk dat zij wel de verdiende winnaar is", zei de regerend wereldkampioene, die het wedstrijdverloop liever anders had gezien. "Ik vind het eigenlijk een flutkoers als er wordt afgewacht tot aan de Muur van Hoei. Ik hou van koersen en afwachten is sowieso niet mijn sterkste kant."

Van Vleuten baalt van 'flutkoers': 'Afwachten sowieso niet mijn sterkste kant'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl