Lorenzo Pellegrini heeft net voor de 2-0 gezorgd
NOS Voetbal

Roma draait warm voor Feyenoord met ruime thuiszege, maar mist weer penalty

AS Roma heeft net als Feyenoord met 3-0 gewonnen dit weekend. Vier dagen voor het onderlinge treffen in de kwartfinale van de Europa League versloegen de Romeinen in de Serie A middenmoter Udinese op eigen veld.

Feyenoord verdedigt donderdag in de Italiaanse hoofdstad een voorsprong van 1-0, mede doordat Lorenzo Pellegrini namens Roma een penalty tegen de paal schoot in de heenwedstrijd.

Tegen Udinese kreeg het elftal van José Mourinho ook een strafschop en nu was het Bryan Cristante die tegen de paal knalde. Maar in de rebound was het wel raak, via Edoardo Bove.

Ook Udinese mist penalty

Pellegrini scoorde in de tweede helft uit een goede aanval de 2-0, waarna onder anderen Georginio Wijnaldum naar de kant ging. Invaller Tammy Abraham bepaalde de eindstand, nadat Roma-keeper Rui Patricio nog een penalty had gestopt van Roberto Pereyra.

Juventus heeft 15 punten aftrek gekregen

Roma staat door de zege derde in de Serie A, waarmee het op koers ligt om zich te kwalificeren voor de Champions League.

Dat raakt voor Juventus steeds verder uit beeld, na een nederlaag op bezoek bij Sassuolo (1-0). De Oude Dame heeft dit seizoen ook al vijftien punten in mindering gekregen vanwege meerdere financiële overtredingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl