Kramer houdt RKC op koers play-offs en doet geplaagd Groningen nog meer pijn

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - FC Groningen

Dankzij Michiel Kramer kan trainer Joseph Oosting blijven hopen op een afscheid bij RKC met historische plaatsing voor Europees voetbal. Met zijn twee goals gaf de spits tevens FC Groningen weer een flinke zet richting de eerste divisie: 2-1.

Zo dreigen de Groningers voor het eerst deze eeuw te gaan degraderen. En dat is best opvallend, na een periode waarin de club voornamelijk subtopper was in Nederland.

Wonderlijk was het wel dat RKC niet meer dan één treffer op het bord kreeg, want Florian Jozefzoon zorgde halverwege de eerste helft voor misschien wel de grootste misser van dit eredivisieseizoen. Vrijgespeeld door Mats Seuntjens kreeg de aanvaller de bal op twee meter voor het lege doel knullig tegen zijn standbeen.

Kramer toonde zich ver in de tweede helft wel een echte spits, met een knappe kopbal in de verre hoek. En ook Ricardo Pepi liet een paar minuten later zijn kopkunsten zien.

Bekijk hieronder de misser van het jaar en de reactie van Florian Jozefzoon:

De niet te missen kans van Jozefzoon, die toch mist: 'Het ziet er niet uit'

Zo stond er praktisch de hele wedstrijd een gelijke stand op het scorebord, ondanks heel wat enerverende momenten voor beide doelen. FC Groningen was de betere, tot die enorme kans van Jozefzoon. Na rust raakte Julen Lobete namens RKC de lat, waarna een penalty voor Groningen op aandringen van de VAR werd teruggedraaid.

En ook de gele kaart voor keeper Etienne Vaessen werd daarbij geannuleerd, omdat Daleho Irandust zich wel erg opzichtig had laten vallen.

Hulp van Groningen

RKC ging in de slotfase nog het meest op zoek naar een winnende treffer. Met het oog op de play-offs voor Europees voetbal hadden ook de Waalwijkers niet echt veel aan een gelijkspel. En met hulp van de Groningese keeper Michael Verrips kwam die late 2-1 nog op het bord.

Bekijk hier de reacties van Dennis van der Ree en Michael Verrips over de crisis in Groningen en Joseph Oosting over zijn nieuwe club FC Twente:

Na een wilde actie op Lobete ging de bal op de stip en ramde Kramer vijf minuten voor tijd zijn tweede binnen en zette hij RKC op de achtste plaats, die aan het eind van de competitie recht geeft op play-offdeelname.

Groningen staat na de zesde nederlaag op rij inmiddels acht punten achter op een nacompetitieplek.