Michael van Gerwen
NOS Sport

Price houdt Van Gerwen na hoogstaand treffen uit finale Premier League

Darter Michael van Gerwen heeft naast een finaleplaats gegrepen in de elfde speelronde van de Premier League. Van Gerwen verloor in Brighton in de halve finales met 6-5 van Gerwyn Price en wacht nu al sinds begin maart op een dagzege in het prestigieuze toernooi.

Van Gerwen gaat desondanks als leider van het algemeen klassement in de Premier League de twaalfde ronde in. Die wordt volgende week afgewerkt in Ahoy in Rotterdam.

Van den Bergh aan de kant gezet

In zijn kwartfinale in Brighton rekende Van Gerwen nog af met de Belg Dimitri Van den Bergh. Die wedstrijd kende een nerveus begin. Hoewel de gemiddelde scores prima waren, werden er de nodige dubbels gemist. Mede om die reden leverden de eerste vier legs steeds een break op.

Leg vijf was de eerste die met de darts meeging. Het bracht Van Gerwen op een 3-2 voorsprong. De Brabander gaf die leidende positie daarna niet meer uit handen en liep uit naar 6-2.

Een "steady" overwinning, zei Van Gerwen naderhand. Het was de elfde keer op rij dat hij Van den Bergh versloeg.

De halve finale tegen Price was hoogstaand en spannend. Nadat hij bij een 2-2 tussenstand met een fraaie 120-finish de vijfde leg op zijn naam had geschreven, leek Van Gerwen het moraal van zijn tegenstander te hebben gebroken.

Price gaf nog een leg weg, maar kwam daarna terug. Het werd 4-4 en even later ook 5-4 voor de Welshman. Van Gerwen rechtte zijn rug, greep maar net naast een negendarter en trok de stand weer gelijk.

In de beslissende elfde leg kreeg Van Gerwen een pijl voor de wedstrijd, maar die was niet aan hem besteed. Vervolgens was het raak voor Price, die zijn vijfde matchdart verzilverde.

Price langs Smith

De wereldkampioen van 2021 trok de lijn daarna door in de finale, waarin hij met 6-3 te sterk was voor Michael Smith. Dat dankte Price vooral aan een reeks van vier gewonnen legs op rij, waarmee hij een 3-2 achterstand omboog in de overwinning.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl