Michael van Gerwen
NOS SportAangepast

Van Gerwen vroeg uitgeschakeld in Berlijn na matte partij tegen Clayton

Voor de tweede keer in de Premier League is Michael van Gerwen al blijven steken in de kwartfinales. In zijn openingspartij tijdens de negende speelronde in Berlijn ging hij met 6-5 ten onder tegen de latere winnaar Jonny Clayton.

Van Gerwen bakte er in de Duitse hoofdstad met een gemiddelde van 89.19 per beurt weinig van, zoals hij zelf na afloop ook aangaf. In de eerste leg tegen Clayton miste hij drie pijlen voor tops (dubbel 20), waarna de Welshman hem gelijk brak.

Omdat ook Clayton niet zijn beste spel liet zien, bleef Van Gerwen in het spoor. Toch had hij voortdurend moeite met zijn dubbels. Bij een 4-3 achterstand brak hij Clayton terug, mede door een gegooide 180'er.

Vervolg ging het gelijk op, waardoor er een beslissende leg nodig was bij een stand van 5-5. Van Gerwen begon, maar dat voordeel verdween al snel als sneeuw voor de zon. Clayton profiteerde en trok de zege naar zich toe.

Na Van Gerwen versloeg Clayton in de halve finale ook Gerwyn Price (6-4) en, in de finale, Michael Smith, met wederom 6-4.

De verslagen Van Gerwen won eerder de vierde, vijfde en zesde speelronde in de Premier League en is nog altijd de leider in het klassement met 25 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl