NOS VoetbalAangepast

Van Hooijdonk leidt Heerenveen met vijfde en zesde goal op rij langs FC Volendam

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - FC Volendam

sc Heerenveen heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd om een plek in de play-offs voor Europees voetbal. In Friesland werd degradatiekandidaat FC Volendam met 2-1 aan de kant gezet.

Grote man aan de kant van de Friezen was wederom spits Sydney van Hooijdonk. De 23-jarige Brabander tekende voor beide Friese doelpunten. Dat was niet zo heel gek, want de laatste zes Heerenveense competitiedoelpunten kwamen allemaal voor rekening van de aanvalsleider.

Van Hooijdonk niet bezig met topscorerstitel: 'Focussen op play-offs'

De fans in het Abe Lenstra-stadion hoefde niet lang te wachten op de eerste treffer van Van Hooijdonk. Osame Sahraoui werd de diepte in gestuurd en leverde een strakke voorzet af die Van Hooijdonk alleen nog maar binnen hoefde te lopen.

Henk Veerman (ex-Heerenveen) bracht de Volendammers tien minuten later weer op gelijke hoogte. Een fraaie bal van Calvin Twigt achter de Friese verdediging werd door Veerman knap meegenomen en vervolgens hard in de hoek geschoten. De goal van Veerman had een klein luchtje van buitenspel aan zich hangen, maar na het trekken van de VAR-lijntjes bleef de goal staan.

Henk Veerman viert zijn treffer tegen Heerenveen

Niet lang daarna miste de lange spits nog een dot van een kans terwijl Van Hooijdonk aan de andere kant juist wel trefzeker was. Een schitterende steekpass van Anas Tahiri belandde in het strafschopgebied bij Milan van Ewijk. De rechtsback zag een Volendams voetje de bal wegwerken, maar Van Hooijdonk was er als de kippen bij om hard raak te schieten.

De behendige Oristanio liet de defensie van Heerenveen zweten na rust, maar dat leidde niet tot de 2-2. Heerenveen was in de tweede helft alleen nog via schoten uit de tweede lijn van Van Hooijdonk en Thom Haye gevaarlijk, maar had behalve een omhaal van Florent Sanchez weinig meer te vrezen van Volendamse kant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl