Opnieuw puntenverlies FC Utrecht na drie afgekeurde goals tegen Volendam

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - FC Volendam

FC Utrecht heeft in de eredivisie opnieuw thuis niet weten te winnen van een lager geklasseerde ploeg. Na nederlagen tegen Fortuna Sittard (1-2) en Go Ahead Eagles (1-2) kwam de ploeg van Michael Silberbauer dit keer niet verder dan 0-0 tegen FC Volendam.

De Utrechters wisten Volendam-doelman Filip Stankovic wel drie keer te passeren, maar alle treffers werden geannuleerd, tot woede van de Utrechters.

Discussie over afgekeurde goals

Twee van de drie afgekeurde treffers werden na tussenkomst van de VAR afgekeurd. Volendam-trainer Wim Jonk snapt dat de goals uiteindelijk zijn afgekeurd. "Daar is de VAR voor, toch?", zegt hij.

Utrecht-middenvelder Bart Ramselaar, van wie een goal werd afgekeurd, snapt de beslissingen van scheidsrechter Richard Martens totaal niet. "Mijn doelpunt moest goedgekeurd worden, zegt hij."

De eerste helft zal niet de geschiedenisboeken ingaan. Utrecht was beter, maar speelde te slordig en in een te laag tempo om Volendam echt bij de strot te grijpen. Wel werden de Utrechters twee keer gevaarlijk.

Topscorer scoort een keer niet

Sean Klaiber zette Tasos Douvikas na een halfuur vrij voor Stankovic. De topscorer van de eredivisie scoorde voor de verandering een keer niet, omdat de doelman de bal knap wist te keren. De Griekse spits wist vlak voor rust ook niet te scoren uit de rebound, nadat Bart Ramselaar op de paal had geschoten.

Volendam zette daar weinig tegenover. De ploeg van Wim Jonk werd incidenteel gevaarlijk via de tegenstoot.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Al kwam er wel wat meer leven in de wedstrijd. Vlak na rust werd een treffer van Utrecht-verdediger Nick Viergever terecht afgekeurd vanwege buitenspel en schoot Volendam-aanvaller Gaetano Oristiano voorlangs.

Een hachelijk moment voor het doel van FC Volendam

In de zestigste minuut lag de bal opnieuw in het doel van Volendam. Ramselaar kreeg de bal voor de voeten en tikte binnen. Na tussenkomst van de VAR besloot scheidsrechter Richard Martens het doelpunt te annuleren. In de voorafgaande aanval zou de bal de zijlijn hebben gepasseerd. Op de beelden was niet duidelijk te zien of dit daadwerkelijk zo was.

Weer een goal afgekeurd

Daarna bleef het spel rommelig. Beide ploegen zochten wel wat nadrukkelijker naar een doelpunt, zonder dat dit leidde tot grote kansen.

In de 83ste minuut leek de verlossende treffer voor FC Utrecht dan toch een feit. Douvikas tikte binnen, nadat de bal via een goede actie van Othmane Boussaid voor zijn voeten was beland. Ook door deze goal ging een streep. Collega-spits Bas Dost stond volgens de scheidsrechter en de VAR hinderlijk buitenspel.

In de blessuretijd kopte Utrecht-verdediger Van der Hoorn nog bijna raak, maar ook deze inzet leverde geen doelpunt op.