NOS Voetbal

Pelova moest 'even wennen' bij topclub Arsenal: 'Trainingen wel intensief'

Oranje-international Pelova over eerste maanden in Londen: 'Trainingen wel intensief'

Victoria Pelova maakte begin dit jaar de overstap van Ajax naar Arsenal. De 23-jarige middenvelder staat nu weer even op Nederlandse bodem, waar ze zich met Oranje voorbereidt op de oefeninterland tegen Duitsland.

"Het was wel even wennen", kijkt Pelova terug op de verhuizing naar de overkant van de Noordzee. "Het is een andere cultuur. Ze eten bonen 's ochtends. Maar ik vind het heel leuk en de meiden zijn heel professioneel."

Pelova moest niet alleen wennen aan de cultuur, ook aan de trainingsintensiteit. "De eerste weken hadden we nog niet zo veel wedstrijden en waren de trainingen wel intensief. En elke wedstrijd speel je tegen een topper. Bij het Nederlands elftal heb ik die wedstrijden ook gespeeld, dus ik wist een beetje waar ik aan toe was, maar ik vond het de eerste maand wel heel erg lastig."

"En je komt nieuw in een team", gaat ze verder. "Dat is altijd lastig, helemaal als je in de winter komt."

De 32-voudig international speelde inmiddels zes wedstrijden voor de Engelse topclub en heeft veel steun aan haar landgenote Vivianne Miedema, die aan het revalideren is na een kruisbandblessure.

"Ze heeft me echt heel erg geholpen. Ik heb ook een maand bij haar gewoond", vertelt Pelova. "Ze zit al jaren te trekken: 'Vic, ga nou eens naar het buitenland. Dat zou echt goed voor je zijn.' Dus Viev heeft altijd in me geloofd. Het is fijn dat een voor mij heel grote speler dat zegt."

Victoria Pelova (rechts) in actie voor Arsenal tegen Bayern München

Of ze nu bij Oranje ook recht heeft op een basisplaats, vindt ze nog lastig om te zeggen. "Ik denk dat iedereen vindt dat ze recht heeft op een basisplaats. Uiteindelijk bepaalt de trainer dat. Dus ik heb daar niet zo veel over te zeggen."

Ze kijkt met vertrouwen uit naar de oefenwedstrijd tegen Duitsland, die voor vrijdag op het programma staat. "Ik heb nu tegen Manchester City en Bayern München gespeeld en dan kom je hier. Nu gaan we tegen Duitsland spelen. Dat niveau is niet superverschillend. Dus ik denk dat ik wel met iets meer vertrouwen hier ben nu."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl