NOS Wielrennen

Vollering soleert naar zege in Dwars door Vlaanderen, teruggekeerde Vos derde

Vollering soleert naar zege in Dwars door Vlaanderen, waarin ook Vos zich laat zien

Demi Vollering heeft de elfde editie van Dwars door Vlaanderen op haar naam geschreven. De SD Worx-renster bereikte bij haar debuut in de Belgische koers na 115 kilometer fietsen alleen de finish in Waregem. Marianne Vos sprintte naar plaats drie.

In pas haar tweede koers van het jaar besloot Vos, die terug is na een operatie aan haar bekkenslagader, zich op de Hotond eens te testen. Ze kreeg Gent-Wevelgem-winnares Marlen Reusser met zich mee en samen raapten ze drie vroege vluchters op.

Hoewel er aan gretigheid geen gebrek was vooraan, kwam er door toedoen van Trek op 16 kilometer een einde aan de vluchtpoging. Daarna regende het aanvallen; vooral SD Worx roerde zich.

De Nederlandse ploeg kreeg op 10 kilometer van de finish wat het wilde met Vollering op kop. De winnares van Strade Bianche had alle tijd om te juichen.

Vollering moest diep gaan voor winst: 'Ik dacht: oeh, dit is nog best wel lang!'

Na de winst deelde Vollering de complimenten uit aan haar teamgenoten. "Ik hoefde eigenlijk alleen maar te controleren en zat heel comfortabel in de groep. Ik kon de hele dag mijn benen een beetje sparen en wachtte op het juiste moment om te gaan."

Vollering moest diep gaan

Dat moment kwam dus tien kilometer voor het eind. Om solo aan te komen, moest Vollering diep gaan. "Met vijf kilometer te gaan dacht ik wel: oeh, dit is eigenlijk nog best lang. Dus het was vrij pijnlijk."

De 35-jarige Vos spurtte in de groep daarachter voor de tweede plaats, die naar de Italiaanse Chiara Consonni ging. Vos finishte als derde, op 38 seconden van haar winnende landgenoot. Een goed resultaat, aangezien het haar tweede koers is na haar terugkeer.

"Ik moet de conditie en koershardheid weer terug zien te vinden", stelt Vos. "Ik heb zin om vanuit hier weer verder te gaan. Op naar zondag!"

Hoogmis

De midweekse koers staat in de schaduw van de Ronde van Vlaanderen, die zondag wordt verreden. "Ik denk dat we hier weer laten zien hoe sterk we als ploeg zijn", aldus Vollering, die zondag als een van de favorieten start in de 'Hoogmis'. Dan moet ze wel met Vos zien af te rekenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl