Ronald Koeman met een zorgelijke blik tegen Gibraltar
NOS Voetbal

Werk aan de winkel voor geschrokken Koeman: 'Het is mij niet meegevallen'

Ronald Koeman is zeer ontevreden over de afgelopen interlandweek. "We zullen ons absoluut moeten verbeteren. Ik ben best wel geschrokken van momenten in wedstrijden", zei de bondscoach na de moeizame 3-0 overwinning op Gibraltar.

De overwinning op de dwergstaat nam het chagrijn niet weg bij de coach die in zijn eerste periode als bondscoach gouden tijden beleefde. "Ik ben zeer ontevreden over de vorige en ook niet tevreden over deze wedstrijd."

De matige prestaties gaan onherroepelijk leiden tot veranderingen, gaf de keuzeheer van Oranje aan. "Als iedereen fit is, zullen er wel wijzigingen komen", zei Koeman.

Die daarmee fijntjes aangaf dat er ook wel erg veel afwezigen waren. Ook de spelers die er wel waren, bleken niet okselfris. Koeman: "De Ligt, Wieffer en Gakpo waren niet fit voor een hele wedstrijd en ook Depay valt nog uit."

Koeman kritisch op eigen elftal: 'Waren onnauwkeurig, slordig en niet in vorm'

Koeman gaf aan dat het spelniveau hem "niet is meegevallen" en dat hij niet eerder zo'n week beleefd heeft als bondscoach. Hij hoopt die ook nooit meer mee te maken. Geblesseerde afvallers, zieke spelers; het was een onrustige week, volgens de trainer.

Vooraf had Koeman al gezegd dat het nooit genoeg kan zijn tegen een ploeg als Gibraltar. "Ik wil dat we na afloop het maximale eruit hebben gehaald", gaf hij aan. In zijn terugblik op de wedstrijd beaamde hij dat dit niet gelukt was. "Winst vandaag is logisch, maar het was te weinig."

Bondscoach wil nooit meer zo'n slechte week meemaken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl