Thijs Slegers
NOS Voetbal

PSV-perschef Thijs Slegers (46) overleden aan leukemie

PSV-perschef Thijs Slegers is overleden. Hij overleed aan de gevolgen van leukemie. Hij is 46 jaar geworden.

Als journalist was Thijs Slegers jarenlang PSV-watcher voor verschillende media. In 2015 voegde hij zich bij PSV als perschef.

Slegers werd in 2020 getroffen door acute leukemie. Hij onderging een stamceltransplantatie die aanvankelijk succesvol bleek en ging weer aan het werk bij PSV. Maar begin februari maakte de persvoorlichter bekend dat hij een afstotingsziekte heeft opgelopen als gevolg van de operaties die hij onderging.

Sindsdien zette Slegers zich met succes in voor de werving van bloed- en stamceldonoren. Vele mensen hebben zich de afgelopen tijd aangemeld bij stichting Matchis en Sanquin.

Naar aanleiding van de ziekte van Slegers maakte de Feyenoord-supportersvereniging op zondag 5 februari bij de voetbalwedstrijd Feyenoord-PSV een statement. De supporters riepen op om in de twaalfde minuut van de wedstrijd "als twaalfde man, alle sentimenten opzij te zetten" en samen in De Kuip een licht te laten schijnen, met de telefoon.

Bekijk hier die steunbetuiging:

De Kuip klapt: fans Feyenoord en PSV staan stil bij ongeneeslijk zieke PSV-perschef

PSV deelde het bericht van het overlijden van Slegers in een persverklaring. Op Twitter stromen de steunbetuigingen onder hun bericht binnen:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl