NOS Voetbal

Ongeneeslijk zieke perschef 'mokerslag' PSV richting topper tegen Feyenoord

PSV-coach Van Nistelrooij noemt ziekte perschef 'dreun van ongekende orde'

De eredivisietopper tegen Feyenoord van aanstaande zondag (14.30 uur) is momenteel even bijzaak bij PSV. Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat perschef Thijs Slegers (46) ongeneeslijk ziek is.

"Dat kwam aan als een mokerslag", aldus trainer Ruud van Nistelrooij. "Iedereen is aangeslagen door dat nieuws. Dat moet je heel goed verwerken met elkaar. Als je je inbeeldt hoe dat voor Thijs, zijn gezin en familie is... Dat moet zeer verdrietig zijn."

Het zet de topper van zondag in De Kuip "in perspectief", zo vertelde Van Nistelrooij. "Voetbal is nu de belangrijkste bijzaak."

Slegers werd in 2020 getroffen door acute leukemie. Hij onderging een stamceltransplantatie die aanvankelijk succesvol bleek en ging weer aan het werk bij PSV. Maar gisteren maakte de persvoorlichter bekend dat hij een afstotingsziekte heeft opgelopen als gevolg van de operaties die hij onderging. De artsen kunnen niets meer voor hem doen.

Supporters van Feyenoord maakten gisteren al bekend dat ze Slegers een hart onder de riem willen steken. Er is een oproep gedaan aan alle toeschouwers om tijdens de twaalfde minuut van de wedstrijd met de lamp van hun mobiele telefoon te schijnen.

Honderden donoren na oproep Slegers

Een oproep van Slegers aan mensen om zich beschikbaar te stellen als stamceldonor of bloeddonor vond gehoor. Driehonderd mensen hebben zich in de afgelopen 24 uur gemeld. "Ik ben niet meer te helpen, maar anderen wel!", aldus de perschef.

Sinds 2015 is Slegers persvoorlichter bij PSV. In die rol had hij veel contact met spelers en staf. "Thijs is een collega met wie ik nauw samenwerk", vertelde Van Nistelrooij. "Dat deed hij ook met de spelers. Er wordt veel met de spelers gecommuniceerd en hij besprak bijvoorbeeld interviewaanvragen met ze."

"Omdat hij al zo lang bij de club zit, kennen veel mensen hem hier goed. Zijn positiviteit en levenslust inspireerden ons allemaal", zei Van Nistelrooij. "En dan komt nu deze dreun van ongekende orde."

Geen woorden, maar daden

Een dag voordat het nieuws over Slegers naar buitenkwam, was het op de burelen van PSV nog een drukte van belang op deadlineday van de transfermarkt.

Met het aantrekken van Thorgan Hazard en Patrick van Aanholt hoopt de huidige nummer drie van de eredivisie het vertrek van Cody Gakpo, Noni Madueke en Philipp Max op te vangen. Eerder werd ook al aanvaller Fábio Silva vastgelegd.

Van Nistelrooij: 'Feyenoord is natuurlijk de favoriet voor de titel'

Van Nistelrooij meldde erg tevreden te zijn met de vervangers. "Ze zijn goed, fris en fit." Wel zullen Hazard en Van Aanholt zondag nog niet in staat zijn om negentig minuten te spelen, wegens een gebrek aan wedstrijdritme.

Het wordt voor PSV een duel van aanhaken of afhaken. De achterstand op de Rotterdamse koploper bedraagt vier punten. "Feyenoord is natuurlijk favoriet voor de titel", stelde de trainer van PSV resoluut vast.

De Rotterdammers spreken die ambitie zelf (nog) niet hardop uit. "Feyenoord is te bescheiden", aldus Van Nistelrooij. "Maar ja, geen woorden maar daden, hè. Wat moeten ze anders?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl