NOS NieuwsAangepast

Twee doden bij schietpartij in nieuwbouwwijk Hamburg

Bij een schietpartij in de Duitse stad Hamburg zijn gisteravond laat twee doden gevallen. De politie kreeg rond 23.30 uur meerdere meldingen van schoten in een nieuwbouwwijk in het noordelijke stadsdeel Langenhorn.

Volgens Bild rukten er 28 wagens van hulpdiensten uit. Toen ze ter plekke kwamen, vonden ze twee lichamen voor de ingang van een woning. Volgens het lokale medium Hamburger Morgenpost was een van hen door zijn hoofd geschoten. De ander vertoonde nog tekenen van leven. Hij werd gereanimeerd, maar kwam alsnog te overlijden.

Lokale media melden de slachtoffers vermoedelijk banden hadden met de criminele motorclub Hells Angels. Dat zou te zien zijn geweest aan hun kleding. Bild meldt dat agenten een revolver op de grond hadden gevonden. Het vermoeden bestaat dat de ene man eerst de ander en toen zichzelf om het leven heeft gebracht. Over het motief is niets bekend.

Dit zijn de eerste beelden van het plaats delict, van het Hamburger Abendblatt:

Begin deze maand was er ook al een dodelijke schietpartij in Hamburg. Een oud-lid van Jehovah's Getuigen schoot in een gebedshuis zeven mensen dood en verwondde er twaalf. Zelf kwam hij bij de aanslag ook om het leven. Van de 35-jarige Philipp F. wordt gezegd dat hij gevoelens van haat koesterde jegens de geloofsgemeenschap.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl