Orkun Kökcü krijgt de felicitaties na zijn treffer

Feyenoorder Kökcü scoort voor winnend Turkije in beladen duel met Armenië

Turkije is het kwalificatietoernooi voor het EK 2024 begonnen met een zege in het beladen duel met Armenië. Mede dankzij een doelpunt van Orkun Kökçü wonnen de Turken met 2-1 in de Armeense hoofdstad Jerevan.

Feyenoord-aanvoerder Kökçü maakte na ruim een half uur spelen de gelijkmaker voor Turkije, nadat een eigen doelpunt van Ozan Kabak de Armeniërs een vroege voorsprong had opgeleverd.

Halverwege de tweede helft maakte Kerem Aktürkoglu de tweede voor Turkije, na een snel genomen vrije trap door Enes Ünal, oud-speler van onder andere FC Twente en NAC Breda.

Zwitsers winnen van Belarus

Zwitserland begon het kwalificatietoernooi met een eenvoudige zege op Belarus: 5-0. Na een half uur spelen had Renato Steffen al drie keer gescoord. In de tweede helft zorgden Granit Xhaka en Zeki Amdouni voor de eindstand.

De wedstrijd werd gespeeld in een leeg stadion in Novi Sad, de tweede stad van Servië. Belarus moet van de Europese voetbalbond UEFA zijn wedstrijden op neutraal terrein en zonder publiek spelen wegens de betrokkenheid bij de Russische invasie van Oekraïne.

Het is de vraag of Belarus de volgende interlandperiode, half juni, de gastvrijheid van Servië nog steeds nodig heeft. De UEFA overweegt Belarus uit te sluiten van deelname aan alle Europese competities, dus ook het EK-kwalificatietoernooi.

Begin april neemt de voetbalbond daar een beslissing over.