NOS Wielrennen

Na lekke band wint Groves op fiets van collega zesde etappe in Catalonië

Na lekke band wint Groves op fiets van collega zesde etappe in Catalonië

Kaden Groves heeft op indrukwekkende wijze de zesde etappe van de Ronde van Catalonië gewonnen, een rit over 174 kilometer van Martorell naar Molins de Rei. De Australiër van Alpecin-Deceuninck reed eerst lek en snelde vervolgens in de massasprint op de fiets van een ploegmaat knap naar de winst.

"Op 7 à 8 kilometer van de streep voelde ik dat mijn achterband leegliep", zei Groves. "Ik wist niet zeker of ik moest stoppen of met een bijna lege band moest sprinten, maar de ploegleiding besloot tot een fietswissel. Gelukkig ging het niet al te snel en bracht een ploeggenoot me terug."

Het betekende de tweede zege deze week voor Groves, die ook al de vierde etappe had gewonnen.

Net voor de top van een klim van de tweede categorie, op 27 kilometer van de meet, sprong Remco Evenepoel weg. Alleen Jumbo-Visma-kopman Primoz Roglic kon volgen. De Belg smeekte de klassementsleider om mee te werken, maar die zag geen enkele reden om dat te doen. Gedesillusioneerd hield Evenepoel de benen stil, waarna het toch een sprint werd.

Helpende hand Meurisse

Op zeven kilometer wisselde Groves dus van fiets, die hij van ploeggenoot Xandro Meurisse kreeg. Groves werd vervolgens teruggebracht door Nicola Conci, wurmde zich snel door het peloton en pakte de zege.

Roglic gaat met nog een etappe te gaan nog altijd aan de leiding in Catalonië. De Sloveen heeft tien seconden voorsprong op Evenepoel. De beste Nederlander in het klassement is Wout Poels op de 33ste plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl