NOS SchaatsenAangepast

Tegenvallende vrije kür Van Zundert bij WK kunstrijden, goud Sakamoto

Kunstrijdster Lindsay van Zundert heeft bij de WK in Saitama niet kunnen imponeren in haar vrije kür. Zowel met haar totaalscore als haar score voor de vrije kür bleef ze zo'n vijftien punten verwijderd van haar persoonlijk record.

De 18-jarige Nederlandse werd bij de vorige WK's zestiende en zeventiende en bij de Olympische Spelen van Peking achttiende. Die klasseringen wist ze niet te verbeteren in Saitama. Met een totaal van 159,55 punten moest ze genoegen nemen met de 22ste plaats.

IJsdansers Chelsea Verhaegh en Sherim van Geffen werden bij de ritmische dans 31ste. Daarmee is hun WK voorbij.

Tegenvallende vrije kür Van Zundert bij WK kunstrijden

Van Zundert, die na een 'veilige' korte kür negentiende stond, maakte op de muziek uit Pirates of the Caribbean enkele kleine foutjes en kon door onderrotatie haar sprongen vaak net niet goed afmaken.

Dat kostte haar de nodige aftrek, waardoor ze bijna 15 punten onder haar persoonlijk record bleef.

Sakamoto prolongeert wereldtitel

De wereldtitel werd net als vorig jaar een prooi voor Kaori Sakamoto. De Japanse bleef met 224,61 punten de Zuid-Koreaanse Lee Hae-in en de Belgische Loena Hendrickx voor.

Sakamoto werd bij de Olympische Spelen in Tokio derde achter de Russinnen Anna Sjtsjerbakova en Aleksandra Troesova, die er deze WK niet bij zijn.

Kaori Sakamoto viert haar wereldtitel

Sakamoto ging na de korte kür al aan de leiding en bracht het publiek in extase met een prachtige vrije kür, waarin ze maar één echte fout maakte: een drievoudige flip werd een enkelvoudige flip.

Het was een fout die ze vier jaar geleden ook al maakte bij de WK. Toen stond ze tweede na de korte kür en verknalde ze dezelfde oefening en eindigde ze als vijfde. Dit keer had ze genoeg marge om haar plek te behouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl