NOS SchaatsenAangepast

Van Zundert en twee Nederlandse paren bereiken finales op WK kunstrijden

Lindsay van Zundert heeft zich op de WK kunstrijden in Saitama geplaatst voor de vrije kür. Met een score in de korte kür van 57,56 was ze direct al zeker van een plek bij de beste 24. Haar score bleek uiteindelijk goed voor de 19de plaats.

De 18-jarige Van Zundert opende op de EK nog met een combinatie van een drievoudige lutz en een drievoudige toeloop. Op de WK besloot ze het veilig te spelen met een tweevoudige toeloop. Haar kür was om door een ringetje te halen, maar door de iets eenvoudigere opening kwam ze niet in de buurt van haar persoonlijk record (59,24).

Vrije kür

De twee Nederlandse paarrijders hebben op de eerste dag van de WK kunstrijden in Japanse evenees het finaleveld voor de vrije kür bereikt.

Daria Danilova en Michel Tsiba in actie in Saitama

Daria Danilova en Michel Tsiba lieten op de korte kür met 61,24 de twaalfde score noteren. Nika Osipova en Dimitry Epstein kwamen met 54,93 uit op plaats achttien. De beste twintig paren gaan door naar de vrije kür.

Het Japanse duo Riku Miura en Ryuichi Kihara zette met 80,72 de beste score neer. De Amerikaanse titelverdedigers Alexa Knierim en Brandon Frazier volgen op de tweede plaats. De vrije kür voor de paarrijders staat donderdag op het programma.

Bondscoach vertrekt

De Nederlandse schaatsbond KNSB maakte dinsdag bekend dat het na dit seizoen afscheid neemt van Aljona Savchenko als bondscoach kunstrijden. De schaatsbond haalde de in Oekraïne geboren Savchenko afgelopen najaar vanuit Duitsland naar Heerenveen. Daar gaf zij leiding aan het NTK, waar zij trainde met zowel individuele kunstrijders als paarrijders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl