NOS Voetbal

Koeman heeft respect voor Frankrijk: 'Het blijft wel de finalist van het afgelopen WK'

Koeman over Frankrijk: 'Het blijft wel de finalist van het afgelopen WK'

Bondscoach Ronald Koeman kent de kracht van komende tegenstander Frankrijk en voorziet een lastige avond morgen in Parijs. "Het blijft wel de finalist van het afgelopen WK."

"Een elftal met geweldige, individuele kwaliteiten. We hebben in de Nations League tegen ze gespeeld en beide keren laten zien dat we ze kunnen verslaan", doelt hij op de duels in 2018.

Oranje trapt vrijdag z'n EK-kwalificatie af, met dus meteen een kraker van jewelste. "We weten waar de kracht ligt van de Fransen. Ze spelen compact en zijn op de counter levensgevaarlijk, met hele goede spelers aan de bal."

Een van hen is uiteraard Kylian Mbappé, die deze week tot aanvoerder werd benoemd. "Hij is geweldig en kan in zijn eentje een wedstrijd beslissen."

Ronald Koeman

Hoe gaat Koeman ervoor zorgen dat zijn ploeg Mbappé aan banden legt? "Het mooie van voetbal is, dat je dat niet altijd voor elkaar krijgt. Het zal, aan de ene kant, heel belangrijk zijn dat je durft te voetballen en, wat iedere coach zal zeggen, dat de restverdediging goed staat."

'Zware klus'

Daarin speelt Virgil van Dijk een belangrijke rol. De aanvoerder kijkt uit naar de confrontatie met Frankrijk. "Als je de berichten mag geloven met welk team ze gaan spelen, dan wordt het een zware klus. Maar ik heb er eerlijk gezegd wel zin in. Hopelijk wordt het een begin van iets moois."

Ondanks de waslijst aan afwezigen houdt Van Dijk de moed erin. "Het zal moeilijk worden, maar we moeten vertrouwen in elkaar hebben en er vol voor gaan. En er klaar voor zijn om ook wat pijn te lijden, al keren we hopelijk met een resultaat terug naar Nederland."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl