Matthijs de Ligt
NOS VoetbalAangepast

Virusuitbraak in selectie Oranje: vijf internationals per direct naar huis

Vijf Oranje-internationals zijn daags voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk per direct naar huis teruggekeerd. Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen kampen met een virusinfectie.

Het is niet bekend om wat voor virus het gaat. Wel is duidelijk dat het niet om het coronavirus gaat.

Bondscoach Ronald Koeman heeft meteen al drie vervangers opgeroepen: Ryan Gravenberch (Bayern München), Kjell Scherpen (Vitesse) en Stefan de Vrij (Internazionale).

Gravenberch en Scherpen waren al met Jong Oranje op trainingskamp in Spanje. Het gat dat hun promotie bij de ploeg van Erwin van de Looi achterlaat, wordt opgevuld door Dirk Proper (NEC) en Fabian de Keijzer (FC Utrecht).

De Vrij wordt de 23ste speler bij de Oranje-selectie. De verdediger was in eerste instantie niet opgeroepen omdat hij bij Internazionale weinig aan spelen toekomt. Na de wedstrijd tegen Frankrijk wordt de samenstelling van de selectie opnieuw bekeken.

Begin deze week haakten Frenkie de Jong en Steven Bergwijn al af vanwege blessures. Veerman werd toen samen met Donyell Malen opgeroepen als vervanger. Voor de Volendammer was het de eerste keer dat hij bij de selectie van Oranje zat. Dat gold ook voor Verbruggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl