Michel Tsiba en Daria Danilova
NOS Schaatsen

Voor het eerst twee Nederlandse paren in WK-finale kunstrijden, maar weinig succes

De Nederlandse paarrijders Daria Danilova en Michel Tsiba zijn als dertiende geëindigd bij de WK kunstrijden in Saitama. Het goud ging tot grote vreugde van het thuispubliek naar de Japanse favorieten Riku Miura en Ryuichi Kihara.

Het was voor het eerst in de historie dat Nederland met twee paren uitkwam in de finale op een WK, naast Danilova en Tsiba deden ook Nika Osipova en Dimitry Epstein mee.

Laatste plaats

Danilova, in Rusland geboren maar uitkomend voor Nederland, en Tsiba gingen de vrije kür in als twaalfde, maar met een totaal van 173,85 zakten zij een plaatsje. Osipova, eveneens geboren Russin, en Epstein werden uiteindelijk nog ingehaald door twee koppels, met hun score van 146,27 punten. Daardoor zakten ze naar de laatste plaats.

Miura en Kihara wonnen de wedstrijd met 222,16 punten, door de Amerikaanse titelverdedigers Alexa Knierim en Brandon Frazier (217,48) voor te blijven. Het brons was voor de Italianen Sara Conti en Niccolo Macii (208,08).

Ondanks de val, wint Japan het eerste goud voor paren op WK kunstrijden

De Japanse titelverdediger Shoma Uno staat na de korte kür aan de leiding op het WK kunstschaatsen in Saitama.

Uno blesseerde zijn enkel na een val op een viervoudige Salchow tijdens de training van woensdag, maar dat was niet te zien in zijn routine. Hij kreeg de beste seizoensscore van 104,63.

Daarmee bleef hij de Amerikaanse 18-jarige Ilia Malinin voor, die ook de grens van 100 punten passeerde met 100,38.

Japanse titelverdediger Uno levert perfecte korte kür af

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl