Erling Haaland
NOS Voetbal

Haaland en Conte halen uit; City knalt door in FA Cup, Spurs verspelen weer punten

Enkele dagen na zijn galavoorstelling in de achtste finales van de Champions League heeft Erling Haaland maar weer eens zijn voeten laten spreken. Waar hij op dinsdag nog met vijf treffers de beul was van RB Leipzig, bezorgde hij zaterdagavond ook de verdedigers van Burnley nachtmerries.

In de kwartfinales van de FA Cup verzorgde de Noor, net als tegen Leipzig, de eerste drie treffers. Daar bleef het bij, al wist City nog wel drie keer te scoren waardoor het uiteindelijk 6-0 werd.

Burnley, de koploper van de Championship, mag zich nu gaan richten op de competitie. De ploeg van Manchester City-legende Vincent Kompany is nog drie zeges verwijderd van een terugkeer naar de Premier League, waaruit het vorig seizoen degradeerde.

Ze zijn er hier aan gewend om nergens om te spelen. Ze willen niet onder druk spelen, niet met stress. Zo is het makkelijk.

Antonio Conte veegt de vloer aan met de clubcultuur bij Tottenham Hotspur

Zondag staan de andere drie kwartfinales op het programma. Championshipploegen Sheffield United en Blackburn Rovers treffen elkaar. Premier League-club Brighton & Hove Albion ontvangt Grimsby Town, de nummer 15 van de League Two, het vierde niveau van Engeland.

Het Manchester United van Erik ten Hag speelt om 17.30 uur tegen Fulham.

Conte furieus na gelijkspel Spurs

Tottenham Hotspur verspeelde in de strijd om een Champions League-ticket kostbare punten door gelijk te spelen tegen hekkensluiter Southampton.

Een kwartier voor tijd leidde de ploeg van trainer Antonio Conte nog met 3-1, maar door een doelpunt van Theo Walcott en een benutte strafschop van James Ward-Prowse diep in blessuretijd, eindigde de wedstrijd in 3-3.

Bekijk hieronder een gedeelte van de woede-uitbarsting van Conte tijdens de persconferentie.

Conte furieus na gelijkspel tegen Southampton: 'Ze zijn er hier aan gewend om nergens om te spelen'

Na afloop stak Spurs-coach Conte zijn frustratie niet onder stoelen of banken. "We zijn geen team. Ik zie egoïstische spelers. Spelers die elkaar niet willen helpen. Als je een sterk team wil vormen, competitief wil zijn en mee wil strijden om de prijzen, moet je verlangen hebben, vuur in je ogen en je hart. En dat moet je op elk moment laten zien."

Ook stipte hij de cultuur binnen de club aan. "Ze zijn er hier aan gewend om nergens om te spelen. Ze willen niet onder druk spelen, niet met stress. Zo is het makkelijk, dat is de historie van Tottenham. In de twintig jaar onder deze eigenaar hebben ze niks gewonnen. Ligt de fout dan bij de club of de managers die er gewerkt hebben?"

"Iedereen moet zijn verantwoordelijk nemen. Niet alleen de club, niet alleen de staf, maar ook de spelers. Het is tijd om dingen te veranderen, als Tottenham dat wil. Als ze op deze manier door willen gaan, kunnen ze managers blijven vervangen, maar dan verandert er niks."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl