NOS Voetbal

Guardiola over z'n kanonskogel: 'Ik wisselde Haaland, nu heeft hij nog een doel'

Een kanonskogel, noemt The Daily Mail Erling Haaland. 'Als hij vuurt blijven er nauwelijks tegenstanders overeind.'

'Haaland toont z'n superkracht', schrijft The Guardian. Een 'goaltjesmachine' aldus The Telegraph. 'Hij herschrijft alle records.'

'Erling Hauland' noemt The Sun hem, een woordspeling op 'haul' wat 'buit' of 'opbrengst' betekent.

Dinsdagavond heeft Haaland Manchester City met vijf doelpunten hoogstpersoonlijk naar de kwartfinales van de Champions League geschoten. De Engelsen hadden in eigen huis geen kind aan RB Leipzig en vernederden de Duitsers met 7-0.

Ook buitenlandse nieuwsmedia zijn lovend over de sterspeler van Manchester City. 'Haaland komt van een andere planeet', kopt de Franse krant L'Équipe. 'De Noorse bommenwerper', noemt La Gazzetta dello Sport hem.

"Hij is een geschenk voor ons allemaal", reageert Manchester City-trainer Pep Guardiola over de prestatie van de pas 22-jarige spits.

Met zijn vijf goals in één Champions League-wedstrijd is hij de derde speler ooit die dit bereikte. Luiz Adriano deed het in 2014 voor Sjachtar Donetsk en Lionel Messi in 2012 voor FC Barcelona - met Guardiola als coach.

Haaland wilde eigenlijk niet gewisseld worden na z'n vijf goals, maar een zesde maken. Guardiola legt uit waarom hij de Noor toch naar de kant haalde.

Zo wil Guardiola fenomeen Haaland hongerig houden

"Als hij deze mijlpaal zou bereiken met dit record op 22-jarige leeftijd, zou het zijn leven saai worden... Nu heeft hij een doel voor de toekomst. Ik wisselde hem ook, omdat ik zoveel mogelijk spelers wil laten spelen."

Heel Leipzig onder de indruk

Leipzig-manager Marco Rose zei dat hij wist dat zijn team een stevige uitdaging zou kunnen aangaan tegen Haaland. "Hij had een geweldige avond. Hij had zo'n honger," zei Rose. "Hij scoorde goals met de voet en het hoofd. Het zag er heel simpel uit. Proficiat aan Erling."

Deze tweet van RB Leipzig is van 23 februari, toen beide teams de eerste Champions League-wedstrijd in Leipzig speelden (1-1-), maar wordt op sociale media weer veel gedeeld.

Je ziet Haaland in duel met Joško Gvardiol, de Kroatische sterspeler van RB Leipzig:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl