NOS Voetbal

FC Volendam pakt kostbare punten tegen Fortuna en sluit aan bij middenmoot

Bekijk de samenvatting FC Volendam - Fortuna Sittard

FC Volendam heeft door een 2-1 overwinning op Fortuna Sittard verder afstand genomen van de gevarenzone.

Volendam is nu zes punten los van de degradatiestreep, wel met een wedstrijd meer gespeeld. Fortuna Sittard blijft elfde met drie punten meer dan de Volendammers.

In de weinig opzienbarende beginfase hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, met hier en daar een kans. De grootste was voor Tiijani Noslin, die na gestuntel van de Volendam-defensie over schoot.

OneLove

Gescoord werd er in de eerste helft nog wel, door Volendam-aanvoerder Carel Eiting, die net als zijn Fortuna-collega Burak Yilmaz de speciale OneLove-aanvoerdersband droeg vanwege de actie rond de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie.

Eiting komt na zege met advies voor bestuur Volendam: 'Ruziemaken heeft nooit zin'

Fortuna ging in de fout tijdens de opbouw, Walid Ould-Chikh bediende Eiting en die schoot de bal hard en strak tegen de touwen (1-0).

Ook na rust kreeg Fortuna Sittard via Noslin meteen een beste kans, maar in de 52ste minuut verdubbelde Volendam de voorsprong: een voorzet van Derry Murkin werd gemist door Robert Mühren, waarna Oskar Buur alsnog wist binnen te schieten (2-0). Het was het eerste eredivisiedoelpunt van de Deense Buur.

Stand eredivisie na vanavond

Fortuna - waar trainer Julio Velázquez na zijn uitbarsting van vorige week heel rustig bleef langs de lijn - gaf nog niet op en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel na ruim een uur: Noslin goochelde zich behendig langs twee Volendam-verdedigers en knalde de bal vanuit een moeilijke hoek langs keeper Filip Stankovic (2-1).

In het laatste halfuur voerde Fortuna de druk op en kwam Volendam er nauwelijks meer aan te pas. Opvallendste wapenfeit aan de kant van de thuisploeg was de familiewissel van Walid Ould-Chick, die werd vervangen door zijn twee jaar oudere broer Bilal.

Volendam stond in de slotfase met de rug tegen de muur, maar bleef overeind. Het bezoek uit Limburg vertrok zonder punten huiswaarts.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl