Weer repareert koploper Feyenoord een achterstand, een week voor De Klassieker

Feyenoord pakt winst tegen Volendam in tweede helft

Een week voor De Klassieker zijn de verhoudingen bovenin de eredivisie onveranderd. Feyenoord kwam als laatste van de topzes in actie en boog in een sterke tweede helft een achterstand tegen FC Volendam om in een zege (2-1).

Over een week verdedigt de koploper een voorsprong van drie punten op Ajax in de Johan Cruijff Arena.

De stand na speelronde 25

Het werd een wedstrijd zoals Feyenoord er al veel speelde dit seizoen. Na een achterstand werd met veel energie alsnog een goed resultaat afgedwongen. En weer forceerde het elftal van trainer Arne Slot pas de beslissing diep in de tweede helft.

Veerman op dreef

De snelle 0-1, na een prachtige aanname van Henk Veerman en de afronding door Daryl van Mieghem, was al de tiende keer dit seizoen dat de Rotterdammers op achterstand kwamen. En alleen tegen PSV wist Feyenoord de schade niet meer te repareren.

Het had ook zomaar de wedstrijd van Veerman kunnen worden. In de eerste helft zette hij met weer zo'n kunstige balcontrole Marcus Pedersen en Lutsharel Geertruida op het verkeerde been, maar schoot hij naast. En dat deed hij na rust nog een keer, toen Mats Wieffer de fout in ging.

Daryl van Mieghem schiet de 1-0 langs keeper Timon Wellenreuther

De onvrede van Slot bleek wel uit zijn drie wissels na rust. Geertruida worstelde zich op kracht langs Damon Mirani, waarna Santiago Giménez vroeg in de tweede helft het vuurtje opstookte door de gelijkmaker binnen te tikken.

Giménez knalde uit de draai op de vuisten van Filip Stankovic en ook Oussama Idrissi was een paar keer dreigend vanaf links. Onder de toenemende druk van de Rotterdammers liep Mirani ruim een kwartier voor tijd uiteindelijk de bal zijn eigen doel in.

Bijna tachtig procent balbezit

Feyenoord heerste, met bijna tachtig procent balbezit, luidkeels toegezongen door Het Legioen.

Bekijk hier naar de reacties van Arne Slot en Wim Jonk:

Maar het overvolle programma eiste duidelijk zijn tol op de nauwkeurigheid van het spel. Voor de vierde keer in vijf duels werd gewonnen met slechts één doelpunt verschil, mede door uitstekend keeperswerk van Stankovic. Volendammer Xavier Mbuyamba kreeg in de extra tijd nog rood, na een overtreding op de doorgebroken Ezequiel Bullaude.

En dan komt donderdag Sjachtar Donetsk nog naar De Kuip, met als inzet een kwartfinaleplaats in de Europa League. Na de uitwedstrijd tegen Ajax komt de interlandbreak als geroepen, al zorgen de successen er ook voor dat veel Feyenoorders internationaal op pad moeten.