Bullaude kopt de gelijkmaker binnen
NOS Voetbal

Sterker Feyenoord voorkomt op nippertje onnodig verlies tegen Sjachtar

Feyenoord heeft zijn Europese avontuur hervat met een 1-1 gelijkspel in Warschau. Het had tegen Sjachtar Donetsk de overhand, maar leek in de slotfase de deksel op de neus te krijgen. Vlak voor tijd kopte invaller Ezequiel Bullaude toch nog raak voor de Rotterdammers.

Daardoor ligt een plek bij de laatste acht in de Europa League nog altijd voor het grijpen. Volgende week is immers de return in een ongetwijfeld kolkende Kuip.

Ander elftal

Het blijft bijzonder. Een jaar geleden stond Feyenoord met een bijna compleet ander elftal in de achtste finales van de Conference League, waarin het uiteindelijk de finale haalde.

Tegen Partizan Belgrado, dat met 5-2 klop kreeg, stonden Orkun Kökcü en Lutsharel Geertruida aan de aftrap. Gernot Trauner en Justin Bijlow waren vanavond geblesseerd en de rest is inmiddels vertrokken.

Arne Slot

Ook trainer Arne Slot bleef en hij heeft wederom een team gesmeed, dat voor de prijzen kan spelen, zowel nationaal als internationaal.

De huidige koploper van de eredivisie en halvefinalist in de KNVB-beker gooit Europees opnieuw hoge ogen, al verliep de groepsfase met vallen en opstaan. Uiteindelijk eindigde Feyenoord knap boven FC Midtjylland, Lazio Roma en Sturm Graz.

Ruim vier maanden geleden alweer maakte Santiago Giménez de winnende treffer tegen Lazio (1-0). In Warschau, vanwege de oorlog in Oekraïne, hervatte Feyenoord z'n Europese tournee tegen Sjachtar Donetsk.

Bekijk hieronder reacties van Arne Slot en Orkun Kökcü.

Geen eenvoudige opgave, al is Sjachtar niet meer het Sjachtar van weleer, met veelal excellerende Brazilianen. Desondanks werd afgelopen zondag in de nationale competitie nog met 7-0 gewonnen bij Metalist 1925.

Feyenoord was dus gewaarschuwd en kreeg in de warming-up al een teleurstelling te verwerken. Giménez haakte geblesseerd af en werd vervangen door Danilo.

De Rotterdammers, op de tribunes gesteund door oud-doelman Jerzy Dudek, lieten zich daardoor niet van de wijs brengen en trokken het initiatief rap naar zich toe.

Uitgespeelde kansen leverde het overwicht voor de pauze nauwelijks op. Sjachtar, zonder drie geschorste verdedigers, stelde helemaal teleur en dwong niets af.

Na rust kwamen er wel kansen voor Feyenoord. Danilo vond op aangeven van Quilindschy Hartman doelman Anatolij Troebin op zijn weg en de Braziliaan zag diezelfde Troebin uitstekend redden op een kopbal. Een uithaal van Alireza Jahanbakhsh ging net naast.

Via de rug

De zo gewenste goal moest daarom vallen in het laatste kwartier en die viel uitgerekend aan de andere kant. Sjachtar liet zich wat meer gelden en sloeg toe uit een hoekschop, die op gelukkige wijze via de rug van verdediger Jaroslav Rakitskiy in het doel verdween.

Jahanbakhsh kreeg daarna nog een enorme kopkans, maar zijn poging ging net als zijn vorige naast. Het slotakkoord was voor Bullaude, die een sterker Feyenoord alsnog een verdiend gelijkspel bezorgde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl