Tom Egbers
NOS NieuwsAangepast

Tom Egbers komende maanden niet te zien op televisie

NOS-sportpresentator Tom Egbers is de komende maanden niet te zien op televisie. Het besluit is volgens de directie van de NOS "in goed overleg met de presenator" genomen, "om de vragen te beantwoorden die de voorbije periode zijn ontstaan", staat in een persverklaring.

In een recent artikel beschreef de Volkskrant een affaire die Egbers had met een collega. Nadat zijn echtgenote erachter was gekomen, zou Egbers haar een tijdlang hebben gepest en geïntimideerd. De vrouw stapte naar de hoofdredactie, maar vond daar volgens de krant geen gehoor. Ze werkt niet meer bij de sportredactie.

De vrouw van Egbers reageerde in het AD op het verhaal. Ze zegt dat haar man ten onrechte onder vuur ligt.

De Volkskrant sprak de afgelopen maanden met 32 werknemers en oud-medewerkers. Ook daaruit komt een beeld naar voren van een onveilig werkklimaat op de sportredactie van de NOS. De NOS-directie zei in een reactie op het krantenartikel zich te schamen voor de beschreven ervaringen. Ook werden excuses aangeboden.

Opnames NTR-programma uitgesteld

Egbers maakt voor de NTR televisieprogramma's over het Verenigd Koninkrijk. De zesdelige serie over Engeland (het land waar zijn moeder is geboren) trok in 2018 veel kijkers, net als de series over Ierland en Schotland.

Een woordvoerder van de NTR laat desgevraagd weten dat er vanuit de omroep contact is geweest met de presentator, maar dat er over de aard van die gesprekken geen mededelingen worden gedaan.

Wel is in overleg met de NPO en de presentator besloten om opnames voor de nieuwe serie Toms Wales uit te stellen, zegt de woordvoerder van de NTR. De eerste opnames zouden in april zijn. Uitzending van de serie staat voor het najaar op de planning.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl