Quincy Promes in mei vorig jaar
NOS NieuwsAangepast

Rechtbank heropent onderzoek in strafzaak tegen Quincy Promes

Het onderzoek naar mishandeling door profvoetballer Quincy Promes wordt heropend. Dat betekent dat er komende vrijdag geen uitspraak wordt gedaan. Wel volgt er een tussenvonnis, meldt de Amsterdamse rechtbank.

De aanleiding voor de heropening van het onderzoek is nog niet duidelijk. De rechtbank zegt dat er vrijdag een toelichting volgt.

Begin deze maand werd twee jaar cel geëist tegen Promes. Volgens het OM is de 50-voudig international van Oranje schuldig aan zware mishandeling van zijn neef, op een familiefeest in 2020. Het slachtoffer werd aan het einde van het feest in Abcoude in een knie gestoken. De 31-jarige Promes, die in Rusland voetbalt, ontkent dat hij de dader is.

Geen commentaar advocaten

Raadsman Robert Malewicz van Promes wil nog geen commentaar geven op de heropening van de zaak. "Ik vind het correcter eerst de uitspraak te laten plaatsvinden en dan te reageren, maar ik weet wat er speelt."

Ook Yehudi Moszkowicz, de advocaat van de neef van Promes, wil nog niet reageren op de beslissing van de rechtbank. "Ik kan hier nog niet op reageren zolang ik mijn cliënt nog niet heb gesproken", zegt hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl