Quincy Promes
NOS NieuwsAangepast

Advocaat Quincy Promes ontkent betaling aan drugshandelaar

Het Openbaar Ministerie ziet verbanden tussen de zaak van Piet W. en de vermeende drugshandel van profvoetballer Quincy Promes. De oud-Ajacied zou 250.000 euro betaald hebben aan drugscrimineel W. Het zou gaan om een schuld die was ontstaan nadat er in juli 2019 een lading cocaïne van 400 kilo zou zijn gestolen van W.

Dat bleek vanochtend bij de pro-formazitting in de zaak van W. Hij staat terecht voor de grootschalige invoer van cocaïne en betrokkenheid bij twee liquidaties. Het onderzoek loopt nog.

De gestolen lading cocaïne zou de aanleiding zijn geweest voor twee liquidaties. W. werd in oktober aangehouden voor de betrokkenheid bij de moorden op oud-voetballer Kelvin Maynard in Amsterdam en Genciël Feller op Curaçao.

De informatie over de betaling door Promes komt van het Team Criminele Inlichtingen (TCI), de geheime dienst van de politie. De advocaat van Promes, Robert Malewicz, zegt het "onzin" is en dat er geen enkele aanwijzing is voor een betaling. Ook zegt hij dat de voetballer W. niet kent. W. ontkent op zijn beurt dat hij Promes kent.

Smokkel en huiselijk geweld

Promes is ook verwikkeld in andere zaken. Justitie vervolgt de voetballer voor poging tot moord of doodslag. Promes wordt ervan verdacht zijn neef met een mes in een been te hebben gestoken op een familiefeest in Abcoude in juli 2020. De neef raakte gewond en deed twee maanden later aangifte. De zaak komt 3 maart voor de rechter.

De voetballer wordt ook verdacht van de smokkel van synthetische drugs naar Australië en van huiselijk geweld, bleek uit onderzoek van Nieuwsuur.

Kijk hier naar een reconstructie van de zaak-Promes door Nieuwsuur:

Reconstructie Quincy Promes: voetballer én verdachte

Promes speelt momenteel in Rusland bij Spartak Moskou. Eerder kwam hij uit voor onder meer Ajax en FC Twente. In 2014 maakte hij zijn debuut voor het Nederland elftal. In 2021 ging hij in de zomer mee naar het EK, ondanks de zware verdenkingen die tegen hem liepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl