Quincy Promes met de eerder dit jaar veroverde Russische beker
NOS Voetbal

Promes voor tweede keer voetballer van het jaar in Rusland

Quincy Promes is voor de tweede keer in zijn carrière uitgeroepen tot beste voetballer van het jaar in Rusland. Zijn club Spartak Moskou feliciteerde de Nederlander op Twitter met zijn uitverkiezing.

Ook in 2017, in zijn eerste periode bij de club in de Russische hoofdstad, werd hij gekozen tot de beste speler. Later kwam de aanvaller via Sevilla terecht bij Ajax, waar hij begin 2021 weer vertrok om bij Spartak Moskou terug te keren. In mei van dit jaar veroverde Promes met zijn club de Russische beker.

Promes mag dan als voetballer succesvol zijn, in zijn privé-leven beleeft hij roerige tijden. De 30-jarige Amsterdammer is verdachte is een strafzaak waarbij hem poging tot moord of doodslag ten laste is gelegd. Op een familiefeest in juli 2020 zou hij een neef met een mes in een knie hebben gestoken.

Maar het steekincident vormt niet het enige juridische probleem voor de 50-voudig international. In mei van dit jaar meldden bronnen aan Nieuwsuur dat hij ook wordt verdacht van betrokkenheid bij drugssmokkel, witwassen en huiselijk geweld.

Onlangs kwam via Russische media naar buiten dat Promes zou proberen een Russisch paspoort te krijgen. Dat kan hem goed van pas komen in de strafzaak tegen hem, omdat Rusland geen eigen burgers uitlevert aan andere landen.

Bekijk een reconstructie van de zaak-Promes:

Reconstructie Promes: voetballer én verdachte

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl