Een lancering in Noord-Korea vorige maand
NOS NieuwsAangepast

Noord-Korea vuurt opnieuw ballistische raketten af

Noord-Korea heeft opnieuw ballistische raketten afgevuurd vanaf de kust, meldt het Zuid-Koreaanse leger. Het gaat om de derde oefening in minder dan een week tijd. De oefening volgt een dag na het begin van de grootste gezamenlijke legeroefening van Zuid-Korea en de Verenigde Staten sinds 2017.

De twee korteafstandsraketten werden afgevuurd vanuit het zuidwesten, vlogen over land en kwamen terecht in zee ten oosten van Noord-Korea. Volgens het Zuid-Koreaanse leger hebben de raketten een afstand van 620 kilometer afgelegd. Het leger spreekt van een "flagrante provocatie die de vrede en stabiliteit in de regio bedreigt".

Twee dagen geleden vuurde Noord-Korea, voor zover bekend voor het eerst, twee kruisraketten af vanuit een onderzeeër. Voorheen deed het land dat alleen met ballistische raketten.

Reactie op oefening van VS en Zuid-Korea

Volgens de staatsmedia van Noord-Korea zijn de raketlanceringen een reactie op de "provocaties" van de VS en Zuid-Korea. De legeroefening van beide landen moet de reactietijd op een eventuele Noord-Koreaanse aanval versnellen.

De gezamenlijke legeroefening 'Freedom Shield' duurt nog tien dagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl