NOS Schaatsen

Shorttrackers winnen ruim helft van gouden WK-medailles: 'Er zit nog meer in'

Kerstholt over shorttracksuccessen: 'Had ik van tevoren niet aan zien komen'

De Nederlandse shorttracksters wonnen op de wereldkampioenschappen in Seoul alle individuele titels, de aflossing en als team werd ook goud gewonnen op de gemengde aflossing. Toch ziet bondscoach Niels Kerstholt ook voldoende punten voor verbetering.

Smetje op het toernooi was misschien dat de mannen zich niet plaatsten voor de finale op de aflossing. Kerstholt: "Die hebben we nu niet nodig, want we pakken de titel op de gemengde aflossing."

Zowel op de gemengde relay als die bij de vrouwen veroverde de Nederlandse ploeg de wereldtitel, waarmee de WK in stijl werd afgesloten.

Bekijk hier het goud van de gemengde relayploeg:

Gemengde relayploeg verslaat olympisch kampioen en pakt wereldtitel

Xandra Velzeboer was de beste shorttrackster van het toernooi met liefst vier gouden medailles. Individueel op de 500 en 1000 meter en in teamverband met titels op de beide aflossingen.

Ze is gehaaid en vinnig en heeft een enorme drive om te winnen", omschreef Kerstholt de shorttrackster, die boegbeeld Suzanne Schulting bij deze WK voorbijstreefde. "Dat is heel uitdagend, ook richting Schulting en iedereen met wie we trainen. Ze zet de boel op scherp."

Schulting verscheen na de finale van de 1.000 meter in tranen voor de camera. Ze was helemaal leeg na een slopend seizoen, haar lichaam kon niet meer geven dan dit.

Bekijk hier het interview met Suzanne Schulting:

Schulting in tranen na mislopen medaille: 'Ik ben echt helemaal leeg'

"Suzanne gaat zeker de rust krijgen", verzekerde Kerstholt. "Het belangrijkste is dat ze mentaal even een stap terugdoet, want het hakt erin, ook op je lichaam. Het is tijd voor vakantie, maar het is ontzettend fijn dat we er zo'n kroon op zetten."

Hij zei zelf dat er een hele lijst aan dingen is die hij beter wil. Zo haalde bij de mannen alleen Jens van 't Wout een individuele medaille. "We zijn over het algemeen lekker bezig. Deze WK bewijzen dat weer, maar er zit nog meer in."

Oud-bondscoach Jeroen Otter keek trots mee. "Er wordt gescoord, dus gaat het goed. Wat ik zag, was een droom van elke coach."

Bekijk hier het interview met Jeroen Otter:

Otter ziet geen reden voor kritiek op Kerstholt: 'Er wordt gescoord, dus het gaat goed'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl