Erling Haaland
NOS Voetbal

Haaland bevrijdt City bij Palace, Spurs profiteert van misstap Liverpool

Manchester City blijft in het spoor van Arsenal. Op bezoek bij Crystal Palace werd met minimaal verschil gewonnen (0-1), waardoor het verschil tussen de bovenste twee ploegen in de Premier League twee punten is.

Erling Haaland scoorde een kwartier voor tijd uit een penalty, alweer zijn 28ste competitiegoal van het seizoen.

In de wetenschap dat er voor Arsenal zondag een lastige derby bij Fulham op het programma staat, was het voor City zaak de druk op de koploper alvast wat op te voeren. Maar ondanks een enorm overwicht, viel de bevrijdende treffer voor City pas laat.

De stand in de Premier League na de wedstrijden van zaterdag

Na een overtreding op Ilkay Gündogan ging de bal op de stip en nam Haaland zijn verantwoordelijkheid, ook al had de Noor eerder in de wedstrijd al wat kansen om zeep geholpen.

Duur puntenverlies Liverpool

Grote verliezer van de dag was Liverpool, dat een week na de 7-0 zege op Manchester United onderuit ging bij Bournemouth (1-0).

De Nederlanders waren niet gelukkig. Virgil van Dijk zag een kopbal worden gered vlak voor de doellijn en een treffer van Cody Gakpo werd afgekeurd vanwege buitenspel. Maar vooral Mo Salah zal een rotgevoel hebben overgehouden aan deze middag, waarop hij halverwege de tweede helft een penalty hopeloos miste.

Philip Billing had toen al de enige goal gemaakt, nadat hij aan Van Dijks aandacht was ontsnapt.

Van Dijk tegenover Burkinabe tijdens Bournemouth - Liverpool

Door de nederlaag van Liverpool liep Tottenham Hotspur drie punten uit in de strijd om de Champions League-tickets.

Harry Kane (twee keer) en Son Heung-min verzorgden de Londense productie thuis tegen Nottingham Forest, dat vlak voor tijd via Joe Worrall de eer redde (3-1). Arnaut Danjuma bleef de hele wedstrijd op de bank bij Spurs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl