Ajax-vrouwen naderen FC Twente na simpele zege bij Excelsior

Ajax blijft in de eredivisie van de vrouwen in het spoor van FC Twente. Ajax boekte een probleemloze 3-0 zege op bezoek bij Excelsior en heeft nu twee punten minder dan FC Twente.

Het duel van FC Twente met VV Alkmaar werd afgelast vanwege de sneeuw, net als de wedstrijd PEC Zwolle-PSV.

Ajax had weinig te stellen met de hekkensluiter uit Kralingen. Bij rust stond het 1-0 door een goal van Quinty Sabajo, in de tweede helft scoorde middenvelder Eshly Bakker twee keer.

De laatste zege van Ajax dateerde alweer van ruim een maand geleden: 2-1 tegen PSV. Daarna volgde een nederlaag tegen FC Twente in het KNVB-bekertoernooi en een gelijkspel tegen Feyenoord in de Johan Cruijff Arena.

Fortuna verliest bij ADO

Landskampioen Twente liep vorige week tegen zijn eerste puntenverlies van het seizoen op door een nederlaag tegen Fortuna Sittard. De Limburgers gingen zelf vrijdag met 1-0 onderuit bij ADO Den Haag, door een benutte penalty van Jaimy Ravensbergen vlak voor tijd.

Zondag staat nog het duel tussen Telstar en Feyenoord op het programma.