Fortuna verslaat koploper Twente, dat voor het eerst dit seizoen verliest

FC Twente heeft voor het eerst dit seizoen punten verspeeld. Uit bij Fortuna Sittard wist de koploper van de Vrouwen Eredivisie lang stand te houden na een vroege rode kaart, maar in de blessuretijd moest de ploeg uiteindelijk toch buigen: 2-1.

In het eerdere onderlinge duel verloor Fortuna Sittard met 6-0 van de ploeg van Joran Pot. Nu kregen ze al vroeg in de wedstrijd een 'cadeautje', toen de regerend kampioen met tien speelsters verder moest na een rode kaart voor Caitlin Dijkstra.

De verdedigster probeerde een doorbraak van Fortunaspits Tessa Wullaert te verhinderen door de Belgische topscorer ten val te brengen in het penaltygebied.

Dijkstra is woedend, waarom rood?!

Dijkstra was woedend en verliet vloekend en tierend het veld. Daphne van Domselaar stopte vervolgens de te makkelijk genomen strafschop van Anna Knol.

Sterk als staalbeton

Het lukte Fortuna niet om Twente te overmeesteren. Wullaert had vuur in de benen en brak meerdere malen door de verdediging heen, maar medespeelsters zoals Maria Gros maakten het niet af.

Daarop volgde ook nog de eigen goal van Knol, die eerder de penalty miste. Ze wilde de bal terug koppen op de keeper, maar de bal krulde over het hoofd van Diede Lemey onhoudbaar in de goal, waardoor Twente de leiding nam in het duel.

Het team uit Enschede was zelfs met een speelster minder zo sterk als staalbeton en werkte soepel samen. Maar het elftal was ook onvoorzichtig.

Een kwartier voor tijd gaven de Twentevrouwen Fortuna opnieuw een strafschop cadeau, door een overtreding in het zestienmetergebied op invalster Hanna Huizenga. Dit keer nam Wullaert de penalty wel zelf, zonder genade: 1-1.

Grote kans

In blessuretijd kreeg Fortuna-speelster Huizenga nog een enorme kans. Recht voor Van Domselaar haalde ze uit en schoot de bal hard en hoog in het net: 2-1, de eindstand. En zo loopt Ajax, dat tweede staat, een puntje in op de koploper.

Op 17 maart staan beide ploegen weer tegenover elkaar in de kwartfinale van de beker.