Voetbalsters FC Twente bekeren verder na zege in topper tegen Ajax

Bekijk de samenvatting van FC Twente - Ajax (vrouwen)

De voetbalsters van FC Twente hebben zich ten koste van bekerhouder Ajax geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. Op Sportpark Het Diekman won de koploper van de eredivisie met 2-1 van de nummer twee.

Eerder dit seizoen werd het in Enschede 3-1 tijdens het competitieduel tussen beide teams. Toen nam Twente een 2-0 voorsprong en ook dit keer was dat het geval.

Kalma mist penalty voor Twente

In de eerste helft waren er kansen voor beide teams, waarbij de allergrootste voor Twente was. Na een handsbal van Ajacied Quinty Sabajo ging de bal op de stip en mocht Fenna Kalma aanleggen voor een strafschop.

De topscorer van het eredivisieseizoen zag haar inzet echter worden gekeerd door keepster Lize Kop.

Twente-speelster Jansen: 'De strijd was wel te voelen'

Vlak na rust mocht Kalma wel juichen. Een vrije trap, net buiten het strafschopgebied van Twente, werd door Caitlin Dijkstra naar voren geschoten, waarna Kalma met een volley de verre hoek vond.

Na een uur spelen verdubbelde Renate Jansen de score door vanaf de zijkant fraai de rechterbovenhoek te vinden. Ajax kon maar lastig een vuist maken, maar zorgde er in de slotfase nog wel voor dat het even spannend werd.

De treffer van Roos van der Veen bleek echter niet genoeg om Twente nog echt aan het wankelen te krijgen.

PSV verslaat Feyenoord

In Rotterdam stonden ook twee ploegen tegenover elkaar die dicht bij elkaar staan op de ranglijst van de eredivisie. Op Sportcomplex Varkenoord was nummer vijf PSV met 4-1 te sterk voor nummer zes Feyenoord.

Eind november troffen beide ploegen elkaar in Eindhoven en ook toen trok de Eindhovense ploeg aan het langste eind, 3-1.

PSV viert de 1-3 tegen Feyenoord

In Rotterdam werd de eerste tik echter uitgedeeld door Feyenoord. Amber Verspaget kopte op aangeven van Zoï van de Ven raak voor de 1-0. PSV had voor rust de schade al weer gerepareerd via doelpunten van Laura Strik en Chimera Ripa.

Vlak na rust zorgde Senna Koeleman na een blunder van Feyenoord-keepster Jacintha Weimar voor de 1-3 en was de wedstrijd meteen gespeeld. Janou Levels bepaalde in de slotfase met een hard schot in de verre hoek de eindstand op 1-4.