Geen winnaar, wel 34.000 toeschouwers bij eerste vrouwen-Klassieker in Arena

Bekijk hier de samenvatting van Ajax-Feyenoord

De eerste Klassieker tussen de vrouwen van Ajax en Feyenoord in de Johan Cruijff Arena is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Een teleurstellend resultaat voor de nummer twee van de ranglijst, Ajax, tegen nummer zes Feyenoord. Door dit puntenverlies is het verschil met koploper FC Twente opgelopen tot vijf punten.

In 2014 speelden de Ajax-vrouwen voor het eerst in de Arena, tegen FC Twente. Maar sindsdien werden de wedstrijden weer afgewerkt op sportpark de Toekomst, het trainingscomplex van Ajax. Tot vandaag. Voor deze memorabele wedstrijd werden bijna 34.000 kaarten verkocht, een record in de eredivisie voor vrouwen.

Veel bezoekers waren blij dat de vrouwen ook eindelijk de kans kregen in de Arena:

Recordaantal bezoekers in de eredivisie voor vrouwen

Feyenoord leek minder onder de indruk van de ambiance dan de thuisploeg en begon met een veldoverwicht en een aantal goede mogelijkheden. Na de openingsfase was Ajax de bovenliggende partij, zonder echt groots te spelen.

De grootste kans voor rust was voor Ajacied Chasity Grant, ze werd diep gestuurd door Romée Leuchter. Maar de buitenspeelster schoof de bal naast het doel van Feyenoordgoalie Jacintha Weimar.

Feyenoord viert de voorsprong, die maar kort duurde

Kort na rust scoort Feyenoord. Een corner van de Rotterdammers ging via een aantal ruggen in het doel achter keepster Lize Kop. De treffer kwam uiteindelijk op naam van Maxime Bennink.

De voorsprong was maar van korte duur. Na wat fraaie schijnbewegingen produceerde Ashleigh Weerden een zwabberbal die in de korte hoek achter Weimar verdween. Zo stond het na 50 minuten weer gelijk: 1-1.

Daarna leek Ajax los te komen, dat leverde na 58 minuten een grote kans op voor Leuchter, maar die schoot over het doel van Weimar. Ook daarna lag het initiatief bij de Amsterdammers, Feyenoord beperkte zich vooral tot verdedigen.

In de laatste minuten kwam Feyenoord nog drie keer goed weg. Eerst toen Weimar een bal losliet en er een scrimmage ontstond. En in blessuretijd ranselde ze een schot van Rosa van Gool uit de kruising. Uit de corner die Ajax daarna kreeg, was het ook nog even hachelijk.

Maar uiteindelijk wist de Rotterdamse defensie het punt uit het vuur te slepen.