Sherida Spitse in duel met Pia Rijsdijk tijdens de vorige Ajax-Feyenoord in Amsterdam
NOS Voetbal

Klassieker tussen vrouwen Ajax en Feyenoord voor het eerst in Johan Cruijff Arena

De klassieker tussen de vrouwen van Ajax en Feyenoord wordt dit seizoen voor het eerst in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam gespeeld. Het vrouwenteam van Ajax speelde in zijn tienjarige bestaan nooit eerder in het stadion.

De Feyenoord-vrouwen komen sinds vorig seizoen uit in de eredivisie voor vrouwen. De eerste editie van Ajax-Feyenoord (2-0) werd gespeeld op trainingscomplex De Toekomst, waar de Ajax-vrouwen al hun wedstrijden afwerken.

De klassieker in Rotterdam werd vorig seizoen wel al in De Kuip gespeeld. Op dat duel, dat Ajax met 4-1 won, kwamen toen bijna vijftienduizend mensen af en dat was een record voor een eredivisiewedstrijd bij de vrouwen.

Bekijk de samenvatting van de klassieker in De Kuip.

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord - Ajax (v)

Daphne Koster, manager van Ajax Vrouwen, sprak toen na afloop de hoop uit dat de klassieker ook eens in de Johan Cruijff Arena kon worden gespeeld. Dat gebeurt nu op zaterdag 4 maart om 16.30 uur.

"Voor de spelers, voor trainer Suzanne Bakker en haar staf en voor de vele fans van de Ajax Vrouwen is dit geweldig nieuws", zegt Koster.

De vrouwen van Ajax staan tweede in de eredivisie, op 3 punten van koploper FC Twente. Feyenoord is zesde met 14 punten achterstand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl