Geletruidrager Tadej Pogacar praat met ploeggenoten voor de 'start' van de zesde etappe
NOS WielrennenAangepast

'Uitzonderlijk harde wind' zet streep door etappe Parijs-Nice, finish Tirreno aangepast

De zesde etappe van Parijs-Nice gaat vanwege te slechte weeromstandigheden niet door. Vanwege "uitzonderlijk harde wind" was het volgens de organisatie niet verantwoord om de renners te laten rijden.

Door de wind waren al meerdere bomen omgevallen in de regio waar het peloton vandaag doorheen zou fietsen. Zaterdag gaat de rittenkoers verder met de zevende etappe.

Vanochtend was al duidelijk dat het slechte weer voor problemen zou zorgen. Daarom had de organisatie besloten de rit in te korten en pas na bijna 118 kilometer van de oorspronkelijke route van start te gaan.

Die beslissing leverde opmerkelijke taferelen in startplaats Tourves, waar het peloton een showtje moest weggeven. Om de startplaats "te bedanken", liet de organisatie van de rittenkoers de renners namelijk wel het hele ritueel van een normale etappestart uitvoeren.

En dus verschenen de ploegen één voor één op het podium om te zwaaien naar het publiek, stonden de verschillende klassementsleiders als altijd vooraan bij de startstreep en begon het peloton keurig om 11.40 uur aan de 'start' van de etappe.

Na een klein eindje door de stad te hebben gefietst, stapte iedereen vervolgens op de bus om naar het echte vertrekpunt te worden gebracht. Van een herstart kwam het echter niet.

Kijk hieronder naar beelden van vanochtend uit Tourves, waar het peloton al snel de bus instapt:

Peloton 'start' in zesde etappe Parijs-Nice en stapt meteen bus in

Ook de Italiaanse wielerkoers Tirreno-Adriatico heeft te maken met slecht weer. De organisator besloot daarom de vijfde etappe, de koninginnenrit, iets in te korten.

Bij de oorspronkelijke finish staat te veel wind en daarom komen de renners nu bijna drie kilometer eerder over de finish.

"Vanwege de harde wind op de top heeft organisator RCS Sport besloten om de finish naar voren te halen, om de maximale veiligheid van de deelnemers te garanderen", meldde de organisatie.

Vrouwenkoers in Drenthe gestaakt

In Nederland zorgde het winterse weer ervoor dat de eendaagse vrouwenwedstrijd Drentse Acht van Westerveld niet verreden kon worden.

Het parcours was door de organisatie, vanwege het winterse weer, al verkort tot tien rondes van 8,7 kilometer rondom Dwingeloo. Na twee rondes werd besloten de wedstrijd te stoppen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl