Primoz Roglic komt als winnaar over de streep in de vierde etappe
NOS Wielrennen

Roglic pakt etappezege in vierde rit Tirreno-Adriatico na smak Van Aert

Primoz Roglic heeft de vierde etappe in Tirreno-Adriatico gewonnen. De kopman van Jumbo-Visma, die in de Italiaanse rittenkoers zijn rentree viert na een schouderoperatie, won de sprint van een uitgedunde groep.

Filippo Ganna verloor de leiderstrui aan de Duitser Lennard Kämna. Roglic volgt op zes seconden.

De rit van Greccio naar Tortoreto over 218 kilometer kende een plaatselijke ronde met een slotklimmetje van ruim drie kilometer, dat vier keer moest worden bedwongen. Jumbo was van zins de kaart Wout van Aert te spelen, maar dat plan kon in de prullenbak toen de Belg tegen het asfalt smakte en Tom Pidcock in zijn val meenam.

Kelderman vierde

In de slotkilometer waren er aanvallen van Lorenzo Fortunato, Damien Howson en Hugh Carthy, maar Attila Valter hield de boel namens Jumbo bij elkaar. In de sprint die volgde bleef Roglic Julian Alaphilippe, die bij de tweede doorkomst een vergeefse aanval had geplaatst, en Adam Yates voor.

Roglic' ploeggenoot Wilco Kelderman was op de vierde plaats de beste Nederlander. In het klassement staat hij vijfde op 15 seconden van Bora-renner Kämna.

Morgen koninginnenrit

De Tirreno-Adriatico duurt nog tot zondag. Op vrijdag en zaterdag staan de zwaarste ritten op het programma. De koninginnenrit van morgen finisht in Sarnano-Sassotetto op 1.450 meter hoogte na een slotklim van 13,2 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl