Roel Bovendeert maakte maar liefst drie goals voor Bloemendaal.

Hockeyers Bloemendaal blazen Rotterdam omver, gelijkspel voor vrouwen SCHC

De hockeyers van regerend landskampioen Bloemendaal hebben Rotterdam een flink pak slaag gegeven: 5-0. De eerste twee goals werden al vroeg in de wedstrijd gemaakt door Roel Bovendeert.

Na een inzet van Thierry Brinkman haalde de spits uit met een dodelijke backhand: 1-0. Al gauw volgde de eerste strafcorner voor Bloemendaal, die ongelukkig werd aangenomen, maar in tweede instantie werd afgemaakt, weer door Bovendeert: 2-0.

Raket

Tim Swaen had een meedogenloos hard schot uit de strafcorner, die als een raket tussen de lijnstop en de keeper heen schoot: 3-0.

Rotterdam werd nergens in deze wedstrijd echt gevaarlijk, terwijl ze toch op de vierde plek staan.

Met een tip van dichtbij zette Brinkman de 4-0 op het bord voor Bloemendaal, na een assist van Bovendeert, de kansenpakker deze wedstrijd, want ook de 5-0 schreef hij op z'n naam.

Voor Bloemendaal wordt het een spannende tweede seizoenshelft, want Kampong staat met zeven punten verschil bovenaan en het is de vraag of ze de regerend landskampioen van de troon gaan stoten.

Uitslagen van speelronde 13 Hoofdklasse Heren

De hockeysters van SCHC hebben thuis gelijkgespeeld tegen Den Bosch: 3-3.

De strafcorner hielp beide ploegen aan doelpunten. Al na twee minuten werd het 1-0 voor SCHC, na een strakke sleeppush van Yibbi Jansen. Twee minuten later volgde wederom een strafcorner, maar nu aan de overkant, waar Sanne Koolen voor Den Bosch de gelijkmaker uit maakte.

Stafcorners goud waard

In totaal kwamen vijf van de zes doelpunten uit strafcorners. Jansen behoedde uiteindelijk SCHC voor verlies door vlak voor tijd de gelijkmaker te maken.

Frédérique Matla, hersteld van een blessure, kwam kwam niet tot scoren voor Den Bosch.

De aanvalster heeft nu veertien doelpunten op haar naam en blijft daarmee topscorer in de Tulp Hoofdklasse Dames. SCHC heeft al 36 competitieduels op rij geen verlies geïncasseerd, maar wordt op de voet gevolgd door Amsterdam, met slechts één punt verschil.